Boekhandel Douwes Den Haag

De ontworsteling

In de greep van de Marrokkaanse overheid, geheime diensten en de islam

Ali Lahrouchi & Joost Niemöller

De ontworsteling

De ontworsteling

In de greep van de Marrokkaanse overheid, geheime diensten en de islam

De ontworsteling

 

De Nederlandse Berber Ali Lahrouchi werd geboren in een doodarm dorp in het diepe zuidoosten van Marokko. Als kritisch journalist kwam hij in conflict met het Marokkaanse regime. Zes jaar leefde hij als illegaal in Nederland en leerde de hypocrisie van het zwartgeldcircuit van binnenuit kennen.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 22,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De ontworsteling

De Nederlandse Berber Ali Lahrouchi werd geboren in een doodarm dorp in het diepe zuidoosten van Marokko. Als kritisch journalist kwam hij in conflict met het Marokkaanse regime. Zes jaar leefde hij als illegaal in Nederland en leerde de hypocrisie van het zwartgeldcircuit van binnenuit kennen. Als ex-moslim maar ook als fel tegenstander van het Marokkaanse koningshuis moet hij zich nu uitspreken. In Nederland wordt Ali Lahrouchi bedreigd door de Marokkaanse geheime dienst en Marokkaanse Nederlanders eisen dat hij zwijgt. In de Marokkaanse media werd hij uitgeroepen tot landverrader en er wordt om zijn uitlevering gevraagd. Tegen zijn zin zit hij nu nog steeds met een dubbele nationaliteit opgescheept. De Nederlandse regering helpt hem niet.


Ali Lahrouchi:

“Wilders gooide met zijn uitspraak over ‘minder Marokkanen’ een grote steen in een stille vijver. Want waar gaat het om. De Marokkanen moeten kiezen: Of ze zijn Nederlander, en dan weten ze ook dat iedereen in Nederland mag zeggen wat hij wil zeggen. Geert Wilders dus niet minder. Of ze zijn hier gewoon als gasten. Dan moet voor hen een andere regeling gelden.”


ISBN
9789492161871
Pagina's
244
Verschenen
NUR
697
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij De Blauwe Tijger

Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren