Boekhandel Douwes Den Haag

Yke Prins OER Reflecties'

Reflecties

Yke Prins

Yke Prins OER Reflecties'

Yke Prins OER Reflecties'

Reflecties

Yke Prins OER Reflecties'

 

Yke Prins interviewt Ien van Wierst, curator Anne Berk, kunstenaar Simone van den Heuvel, filosoof Marja van Rossum en directeur Beelden aan Zee Jan Teeuwisse over leven en werk van Yke Prins. NL/EN


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 20,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Yke Prins OER Reflecties'

Als kind van haar tijd vereeuwigt de multidisciplinaire beeldhouwster Yke Prins (1961) haar gedachten al vier decennia in diverse materialen waaronder klei, hout, brons, steen, staal en inkt op papier. Hierbij aangestuurd door haar intuïtie en het toeval met respect voor de mogelijkheden en aard van het materiaal en haar liefde voor de natuur en muziek. Haar energieke handen en geest laten de materie letterlijk qua betekenis en inhoud groeien en veranderen zoals de natuur om haar heen de vele seizoenen doorleeft: van zaadje tot uitgedroogde stronk. Processen die voor Yke Prins van grote betekenis zijn om uitdrukking te geven aan haar fascinatie en zich te verbinden met de materialen waarmee ze werkt. Hun vloeiende vormen wisselen elkaar af, zoeken elkaar in hun gesloten of ruimtelijke beweging op en verraden aan de toeschouwer een intrigerend binnenleven.
Ter gelegenheid van het 40-jarig kunstenaarschap van Yke Prins is, naast de expositie OER in Pulchri Studio (uitgesteld naar januari naar juni 2022), de publicatie Yke Prins OER, Reflecties samengesteld. In dit tweetalige boek (Nederlands en Engels) zijn reflecties opgenomen op het werk en de ontwikkeling van Yke Prins, opgetekend tijdens gesprekken die de kunstenares het afgelopen jaar heeft gevoerd met uiteenlopende mensen werkzaam binnen de kunst. Het betreffen weerspiegelingen van gedachten en uitwisselingen over de betekenis van haar werk binnen de moderne (beeldhouw-) kunst. Curator van Oer en Artistic Director Palmyra Sculpture Centre Ien van Wierst, curator Anne Berk, kunsthistoricus Birgitta van Blitterswijk, collega kunstenaar Simone van den Heuvel, filosoof Marja van Rossum en museumdirecteur Beelden aan Zee Jan Teeuwisse hebben hieraan bijgedragen. Tezamen geeft het met de vele afbeeldingen van zowel beelden als tekeningen een indringend beeld van het werk, de inspiratiebronnen en motivatie van de beeldhouwer. Het boek is een aanwinst voor een ieder met interesse voor de moderne kunst en een waardevol naslagwerk om het werk van Yke Prins nog meer te doorgronden en te waarderen.
Tekst in Nederlands en Engels.
Speciaal middenkatern.


ISBN
9789492165411
Pagina's
72
Verschenen
NUR
640
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Meerdere talen
Uitgever
Erato