Boekhandel Douwes Den Haag

De Prins

Willem van Oranje, 1533-1584

Ronald de Graaf

De Prins

De Prins

Willem van Oranje, 1533-1584

De Prins

 

Wie was Willem van Oranje? Tijdgenoten beschreven hem als charmant, vrolijk en diplomatiek. Hij was iemand die graag de leiding nam, maar uit later onderzoek kwam naar voren dat hij daarbij fouten maakte.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 22,50

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De Prins

Wie was Willem van Oranje?
Tijdgenoten beschreven hem als charmant, vrolijk en diplomatiek. Hij was iemand die graag de leiding nam, maar uit later onderzoek kwam naar voren
dat hij daarbij fouten maakte. Hij kon berekenend zijn en zelfzuchtig. Was hij dan toch een opportunist, zoals de laatste jaren regelmatig in het nieuws is geweest?
Voor 'De prins. Willem van Oranje, 1533-1584' werden nooit eerder gebruikte bronnen onderzocht: in Duitse archieven vond Ronald de Graaf de persoonlijke correspondentie tussen Willem van Oranje en zijn boezemvriend, Günther van Schwarzburg. Deze Günther was niet alleen zijn belangrijkste vertrouweling, maar ook zijn zwager, de man die zijn leven redde en zijn partner in crime.
De briefwisseling tussen Willem en Günther staat vol over oorlog en staatkunde, over vrouwen en het society-leven. Maar ze correspondeerden ook uitgebreid over'Hausmacht' en religie.
In deze studie wordt een persoonlijk en intiem licht geworpen op het leven van de prins en zijn betekenis voor de Nederlanden.


ISBN
9789492168191
Pagina's
256
Verschenen
NUR
681
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Karmijn

Historische biografieën
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren