Boekhandel Douwes Den Haag

Figura Divina

Pijnlijk mooi

Lijden en schoonheid in christelijke kunst

Marc de Kesel & Anne Marijke Spijkerboer

Pijnlijk mooi

Figura Divina

Pijnlijk mooi

Lijden en schoonheid in christelijke kunst

Figura Divina: Pijnlijk mooi

 

Lijden is een rijke bron van kunst, zeker in de christelijke traditie. Door de eeuwen heen, maar ook in moderne kunst, wordt lijden verbonden aan schoonheid, in woord, beeld en muziek. Hoe kan kunst die pijn en lijden uitdrukt tegelijkertijd mooi zijn?


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 24,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Figura Divina: Pijnlijk mooi

Lijden is een rijke bron van kunst, zeker in de christelijke traditie. Door de eeuwen heen, maar ook in moderne kunst, wordt lijden verbonden aan schoonheid, in woord, beeld en muziek.

Hoe kan kunst die pijn en lijden uitdrukt tegelijkertijd mooi zijn? Het is raadselachtig: we raken ontroerd door de kunstwerken van Charlotte Salomon over de Holocaust, verdriet en trauma, door de Mattheus Passion van Bach en door een film over de lijdende Christus.

Tien kenners van (christelijke) kunst verzamelden de mooiste kunstuitingen, en bespreken ze diepgaand en aanstekelijk. Van Francis Bacon tot de hedendaagse kunstenaar Anselm Kiefer, van Markies de Sade tot de moderne componist John Tavener.

Dit boek nodigt uit tot lezen en verder lezen, tot kijken en luisteren. En tot verwondering: want hoe kan het toch dat kunst zo ‘pijnlijk mooi’ kan zijn?

MARC DE kESEL, filosoof, is directeur van het Titus Brandsma Instituut en auteur van talloze boeken over mystiek, kunst en cultuur. theoloog.
ANNE MARIJKE SPIJKERBOER, theoloog, is gespecialiseerd in kunst en christendom en is auteur van 'Rembrandts engel' over Rembrandts bijbelse kunst.

Met bijdragen van Frank Bosman, Kick Bras, Oane Reitsma, Wessel Stoker, Joseph Beuys, Anne-Marie Bos, Marc De Kesel, Marcel Poorthuis, Anne Marijke Spijkerboer en Sander Vloebergs


Deel 5 in de reeks Figura Divina


ISBN
9789492183811
Pagina's
190
Verschenen
Serie
Figura Divina
NUR
640
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Skandalon Uitgeverij B.V.

Kunst en Cultuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren