Boekhandel Douwes Den Haag

Hoe vaak maak je dat nou mee?

Hoe vaak maak je dat nou mee?

Martin Van Zaanen

Hoe vaak maak je dat nou mee?

Hoe vaak maak je dat nou mee?

Hoe vaak maak je dat nou mee?

Hoe vaak maak je dat nou mee?

 

24 maart 1913, niemand gelooft dat het kan, maar het gebeurt toch: Het Nederlands elftal wint met 2-1 van het onverslaanbare Engeland Op het Haagse Houtrust voltrekt zich ruim een eeuw geleden een wonder.


Leverbaar

€ 20,00

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Hoe vaak maak je dat nou mee?

24 maart 1913, niemand gelooft dat het kan, maar het gebeurt toch: Het Nederlands elftal wint met 2-1 van het onverslaanbare Engeland

Op het Haagse Houtrust voltrekt zich ruim een eeuw geleden een wonder. Het Nederlands voetbalelftal, bestaande uit louter amateurs, speelt een oefenwedstrijd tegen hun Engelse, veelal professionele, collega's. Een kansloze missie? Integendeel: Nederland wint!
Over dat heroïsche duel is in ruim honderd jaar al onbestaanbaar veel geschreven. De Haagse sportchroniqueur Martin van Zaanen - geboren in 1972 om de hoek van Houtrust en z'n leven lang al gefascineerd door deze monumentale plek in de Nederlandse sportgeschiedenis – doet dat anno 2019 nog eens dunnetjes over. Dunnetjes? In bijna 150 boeiende bladzijden neemt hij de lezer mee naar de tijd van toen. Naar die vrijwel vergeten voetbalperiode en het complex dat nog tegen de Scheveningse duinen aan lag. Naar de sierlijke Eretribune met in het midden een Koninklijke Ereloge. Naar de legendarische Nederlandse aanvoerder Bok de Korver en zijn Engelse tegenstrever, de toen al galactisch grote Vivian Woodward. Naar de sociale, maatschappelijke, politieke en culturele tijd van toen. En zelfs naar de graven van een aantal spelers die Van Zaanen persoonlijk met een bezoek vereerde. Naar, kortom, een tijd die lang voorbij is, maar nooit zal worden vergeten.

Meer informatie: mail naar info@nscboeken.nl of bel: 0643 584 984.


ISBN
9789492273345
Pagina's
150
Verschenen
NUR
489
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nederlandse Sportboeken Club

Sportverhalen