Boekhandel Douwes Den Haag

Jol, Berg, Haak en Holland Sport

Jan-Hermen de Bruijn

Jol, Berg, Haak en Holland Sport

Jol, Berg, Haak en Holland Sport

Jol, Berg, Haak en Holland Sport

 

Nieuwe ADOpenbaringen van Jan-Hermen de Bruijn Na deel 1 van Goed bewaarde ADO-geheimen (titel: Cruijff, Happel, Mansveld en Maradona) verschijnt nu bij Uitgeverij NSC deel 2: Jol, Berg, Haak en Holland Sport.Leverbaar

€ 20,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Jol, Berg, Haak en Holland Sport

Nieuwe ADOpenbaringen
van Jan-Hermen de Bruijn

Na deel 1 van Goed bewaarde ADO-geheimen (titel: Cruijff, Happel, Mansveld en Maradona) verschijnt nu bij Uitgeverij NSC deel 2: Jol, Berg, Haak en Holland Sport.

Jan-Hermen de Bruijn, decennia lang bestuurlijk en organisatorisch verbonden aan ADO en FC Den Haag, doet letterlijk een boekje open over zijn club die al sinds 1905 een grote rol speelt in de harten van talloze Haagse voetballiefhebbers. Hij doet dat van zeer dichtbij, want Jan-Hermen was bij heel wat belangrijke gebeurtenissen direct betrokken.

In deze nieuwe ADOpenbaringen beschrijft hij de transfer van Martin Jol van FC Den Haag naar Bayern München en de wijze waarop die, mede door hem zelf, ‘cash’ werd afgehandeld. Harald Berg – misschien wel de beste ADO-voetballer ooit – zou nooit in het Zuiderpark zijn beland als de vermaarde Sovjetleider Nikita Chroesjtsjov zijn levensgevaarlijke plannen had uitgevoerd. Jan-Hermen gunt ons letterlijk een blik in de plakboeken van Guus Haak, de enige Hagenaar die de Europa Cup I won. En in het laatste verhaal ontvouwt hij hoe groot de rol van ADO-ers was bij het ontstaan van het profvoetbal in Nederland én hoe het kwam dat stadgenoot Holland Sport in de koker van de eerste Europa Cup terecht kwam.


ISBN
9789492273512
Pagina's
220
Verschenen
NUR
489
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Nederlandse Sportboeken Club