Boekhandel Douwes Den Haag

Oh hemel, zei de krokodil

52 dierenverhalen voor jong en oud om zoiets als God ter sprake te brengen

Wim Jansen

Oh hemel, zei de krokodil

Oh hemel, zei de krokodil

52 dierenverhalen voor jong en oud om zoiets als God ter sprake te brengen

Oh hemel, zei de krokodil

 

Bestaat God? – vroeg Matthijs van Nieuwkerk naar aanleiding van Stephen Hawkings laatste boek aan tafelheer Jan Mulder. Nee, antwoordde deze beslist. Over God wordt meestal gesproken in termen van bestaan en niet-bestaan, geloven en niet-geloven.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 14,95

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Oh hemel, zei de krokodil

Bestaat God? – vroeg Matthijs van Nieuwkerk naar aanleiding van Stephen Hawkings laatste boek aan tafelheer Jan Mulder. Nee, antwoordde deze beslist.

Over God wordt meestal gesproken in termen van bestaan en niet-bestaan, geloven en niet-geloven. Wim Jansen wil het woord ‘God’ weghalen uit deze sfeer van feitelijkheid en het brengen waar het volgens hem thuishoort: in de verbeelding van de taal.

In 52 dierenverhalen wordt God op ironische wijze ter sprake gebracht, soms expliciet, soms verhuld. Als gapend gat, als vraag, als schreeuw, als verlangen, als licht, als liefde, als ervaring of het ontbreken daarvan, maar altijd als woordspel, verwijzend naar een dimensie van het bestaan waar geen woorden voor zijn.

De verhalen in dit boek, prachtig geïllustreerd door zoon Hans Jansen, nodigen uit tot persoonlijke reflectie, maar ook om in gesprek te gaan. Met kinderen, jongeren en zoekende volwassenen voor wie het woord ‘God’ niet vanzelfsprekend maar evenmin kansloos is.

Wim Jansen, emeritus predikant van Vrijzinnig Delft en de Vrijzinnige Koorkerkgemeenschap in Middelburg, heeft verschillende publicaties op zijn naam staan, o.a. Voorbij de leegte - een spiritualiteit zonder godsdienst, Waar ben je nu? - over de dood van onze dierbaren, Vlammend paradijs - bekentenissen, Dominee zoekt God – dagboek van een laatste zondagmorgen, de dichtbundel Zingen aan de Styx en meest recent Bron in je brein – bidden tot de God in wie je niet gelooft.


ISBN
9789492421784
Verschenen
NUR
700
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Van Warven

Geloofsopvoeding
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren