Boekhandel Douwes Den Haag

Museum Helmantel

Schoonheid en traditie

Eric Bos & Justin Kroesen & Hans van Rossum & Andries Bierling & René Paas & Ernst van de Wetering & Rob Bruil & Henk Helmantel & Constant Vecht & Marieke van Vlierden

Museum Helmantel

Museum Helmantel

Schoonheid en traditie

Museum Helmantel

 

Museum Helmantel - Schoonheid en traditie -De kunstverzameling van Stichting Museum Helmantel is een van de belangrijkste en meest waardevolle van Nederland. Deze collectie van zeldzame ingetogenheid en hoge kwaliteit is het tastbare en zichtbare resultaat van de passies van het echtpaar Henk en Babs Helmantel en heeft zijn plaats gevonden in De Weem van Westeremden.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 39,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Museum Helmantel

Museum Helmantel - Schoonheid en traditie -
De kunstverzameling van Stichting Museum Helmantel is een van de belangrijkste en meest waardevolle van Nederland. Deze collectie van zeldzame ingetogenheid en hoge kwaliteit is het tastbare en zichtbare resultaat van de passies van het echtpaar Henk en Babs Helmantel en heeft zijn plaats gevonden in De Weem van Westeremden. Het perfecte decor voor de verzamelde meubels, beelden, eeuwenoude gebruiksvoorwerpen en beeldende kunst van recenter datum.
Deze Weem - een middeleeuwse pastorie-boerderij - heeft kunstschilder Henk Helmantel vanaf de grond herbouwd met voornamelijk antieke bouwmaterialen en is met recht 'Een monument van Groningse bouwhistorie'.
Dit boek schenkt aandacht aan de schilderij van Henk Helmantel en voert u aan de hand van een aantal rijk geïllustreerde artikelen mee door de geschiedenis van het bijzondere huis, langs middeleeuwse beelden en sobere voorwerpen waar je stil van wordt. Een cocktail van schoonheid en traditie.


ISBN
9789492629104
Pagina's
192
Verschenen
NUR
640
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Art Revisited

Kunst en Cultuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren