Boekhandel Douwes Den Haag

De meimoorden

De meimoorden

Eric Heuvel & Jacques Post

De meimoorden

De meimoorden

De meimoorden

De meimoorden

 

Rotterdam, mei 1940. De stad is een militaire bijenkorf, bevolkt door legeronderdelen die vaak niet van elkaars bestaan op de hoogte zijn. In de binnenstad, waar prostituees en illegale speelholen de sfeer bepalen, wordt een halfdronken taxichauffeur laf neergestoken.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 19,99

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De meimoorden

Rotterdam, mei 1940. De stad is een militaire bijenkorf, bevolkt door legeronderdelen die vaak niet van elkaars bestaan op de hoogte zijn. In de binnenstad, waar prostituees en illegale speelholen de sfeer bepalen, wordt een halfdronken taxichauffeur laf neergestoken. In zijn taxi vindt men een tas vol defensiegeheimen. Als zijn zoon, Maalbeek junior, op jacht gaat naar de moordenaar van zijn vader wordt hij al snel geconfronteerd met nog meer geweld.

Jacques Post (1951) is schrijver, stripscenarist en ex-uitgever. Post schreef onder andere de thrillers Killroy (genomineerd voor de Gouden Strop 1992) en De Meimoorden (1984), waar deze verstripping deels op is gebaseerd.

Eric Heuvel (1960) won in 2012 de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre en ontving in 2018 de onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Voor zijn educatieve strip De ontdekking, over WOII, werd hij in de VS genomineerd voor een Will Eisner Award. Heuvel is bekend van onder andere de avonturenstrips January Jones en Bud Broadway.

Over de boekuitgave van De Meimoorden:
“Een overtuigend en bijzonder levendig beeld van de oorlogsdagen als achtergrond voor een knap opgebouwd plot.” – NBD Biblion

“Ambitieus opgezet, bekeken vanuit verschillende karakters en vermengd met de sfeer van Rotterdam voor en tijdens de meidagen. Zeker de moeite waard.” – Vrij Nederland

“Spannend en goed geschreven.” – Het Parool


ISBN
9789492840431
Pagina's
80
Verschenen
NUR
360
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Personalia

Strips
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren