Boekhandel Douwes Den Haag

Ooievaars zonder grenzen

Kris Struyf

Ooievaars zonder grenzen

Ooievaars zonder grenzen

Ooievaars zonder grenzen

 

Het boek dat beschrijft hoe de ooievaar terugkwam naar onze streken. De ultieme ooievaarsgids, van de hand van de vader van het Ooievaarsproject. Kris Struyf is de man achter het bekende Ooievaarsproject dat de bijna verdwenen vogel terugbracht naar onze streken.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 22,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Ooievaars zonder grenzen

Het boek dat beschrijft hoe de ooievaar terugkwam naar onze streken.
De ultieme ooievaarsgids, van de hand van de vader van het Ooievaarsproject.

Kris Struyf is de man achter het bekende Ooievaarsproject dat de bijna verdwenen vogel terugbracht naar onze streken. Hij werkte als bioloog in ZOO Planckendael. Via uitwisselingen met andere parken werden in het dierenpark paartjes
geselecteerd waarvan werd vermoed dat ze zouden zorgen voor nageslacht. Na een aantal jaren in aparte volières te hebben doorgebracht, kregen de ooievaars de vrijheid. In de loop der jaren groeide het aantal nesten en werd het programma
een ware blikvanger. Telkens als er in Planckendael jongen werden geboren of er op grote hoogte vogels werden geringd, keek iedereen op televisie mee. Later ontstond het project ‘Ooievaars zonder grenzen’, waarin ooievaars werden voorzien van een satellietzender. Zo kon worden nagegaan hoe zij zich gedroegen tijdens hun trektocht naar het zuiden. Op dat moment bleek dat de jongen op volstrekt natuurlijke wijze de oevers van de Niger in Afrika bereikten!
Kris zette zijn werkzaamheden verder in het Zwin Natuur Park, waar eveneens een ooievaarskolonie huist, die ouder is dan die van Planckendael.
In dit boek doet hij het hele verhaal van zijn leven met en voor de ooievaars. Het maakt van 'Ooievaars zonder grenzen' het meest complete boek over de ooievaar in onze streken.


ISBN
9789492934529
Pagina's
368
Verschenen
NUR
430
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Witsand Uitgevers