Boekhandel Douwes Den Haag

Transformatie en renovatie van vastgoed

Juridisch handboek

Rene van der Paardt & Joost Hoekstra & Marc Wintgens

Transformatie en renovatie van vastgoed

Transformatie en renovatie van vastgoed

Juridisch handboek

Transformatie en renovatie van vastgoed

 

In Nederland staat (nog steeds) veel kantoorruimte, winkelruimte en maatschappelijk vastgoed leeg en die leegstand neemt iedere dag toe. Verder is een sterke toename te zien van hergebruik van bestaande gebouwen.


Niet leverbaar ( v. D. )

€ 59,50

Niet leverbaar ( v. D. )


Beschrijving Transformatie en renovatie van vastgoed

In Nederland staat (nog steeds) veel kantoorruimte, winkelruimte en maatschappelijk vastgoed leeg en die leegstand neemt iedere dag toe. Verder is een sterke toename te zien van hergebruik van bestaande gebouwen. Het is dan ook niet bevreemdend dat transformatie en renovatie de afgelopen jaren een grote vlucht hebben genomen. Het aantal transformaties en renovaties zal de komende jaren alleen nog meer toenemen en dat geldt ook voor transformaties op gebiedsniveau. 

Dit juridisch handboek over transformatie en renovatie van vastgoed gaat in op veel praktische- en innovatieve oplossingen. Zowel omgevingsrechtelijke onderwerpen als civielrechtelijke en fiscale onderwerpen passeren de revue. Daarnaast wordt ingegaan op het sloopfonds, de transformatie-PPS en het transformatiefonds, alsook op fiscale onderwerpen als btw, overdrachtsbelasting en fiscale optimalisatie bij transformatie, renovatie en leegstand. Het boek is bedoeld voor juristen, fiscalisten en voor iedereen die zich professioneel met transformatie bezighoudt.

In dit boek hebben de auteurs hun praktijkervaring en kennis verwerkt. Gezien ook het grote belang van fiscale aspecten bij transformatie en renovatie, is in vergelijking met de vorige editie van dit boek een hoofdstuk over fiscaliteit toegevoegd. Het doel van dit boek is een zo compleet mogelijk overzicht te geven van de juridische aspecten met betrekking tot transformatie, renovatie en de bestrijding van leegstand.

Bedoeld voor juristen, fiscalisten en voor iedereen die zich professioneel met transformatie bezighoudt.


ISBN
9789492952127
Pagina's
300
Verschenen
NUR
821
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Berghauser Pont Publishing


ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren