Boekhandel Douwes Den Haag

De wand

Marlen Haushofer

De wand

De wand

De wand

 

‘Sinds de coronacrisis weten we wat afzondering in tijden van quarantaine met ons doet. Een schrijfster die het thema van (zelf)opgelegd isolement al meer dan een halve eeuw geleden tot het hare maakte, is de Oostenrijkse Marlen Haushofer.’ – Karakters.nu Een vrouw gaat een weekend logeren bij haar nicht in een jachthuis in de Oostenrijkse bergen.


Nog te verschijnen

€ 21,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De wand

‘Sinds de coronacrisis weten we wat afzondering in tijden van quarantaine met ons doet. Een schrijfster die het thema van (zelf)opgelegd isolement al meer dan een halve eeuw geleden tot het hare maakte, is de Oostenrijkse Marlen Haushofer.’
– Karakters.nu

Een vrouw gaat een weekend logeren bij haar nicht in een jachthuis in de Oostenrijkse bergen. Na de eerste nacht beseft ze dat ze alleen is. Ze gaat op onderzoek uit en wordt geconfronteerd met een ondoordringbare glazen wand die uit het niets is opgerezen en haar op zichzelf terugwerpt, want achter die muur is alle leven uitgestorven. In gezelschap van een hond, een koe en een kat probeert de vrouw te overleven. Ze struint het bos af op zoek naar eetbare planten en ze jaagt. Om niet gek te worden van haar eigen gedachten en eenzaamheid schrijft ze. Glashelder doet ze verslag van haar dagelijkse strijd met de elementen en met zichzelf.


ISBN
9789493081963
Pagina's
256
Verschenen
NUR
302
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Orlando

Vertaalde literaire roman, novelle