Boekhandel Douwes Den Haag

Langs de schatten van Palladio

in de Veneto en Venetië

Caf van Kempen

Langs de schatten van Palladio

Langs de schatten van Palladio

in de Veneto en Venetië

Langs de schatten van Palladio

 

Andrea Palladio (1508 - 1580), de beroemde Italiaanse architect uit de Renaissance in de 16e eeuw, greep in zijn ontwerpen terug op de Romeinse Oudheid en ontwikkelde een eigen stijl met een strakke eenvoud en symmetrie.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 19,95

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Langs de schatten van Palladio

Andrea Palladio (1508 - 1580), de beroemde Italiaanse architect uit de Renaissance in de 16e eeuw, greep in zijn ontwerpen terug op de Romeinse Oudheid en ontwikkelde een eigen stijl met een strakke eenvoud en symmetrie. Hij ontwierp vele villa’s, stadspaleizen, openbare gebouwen en kerken zoals villa La Rotonda, Villa Barbaro en de Basilica in Vicenza.

Veel van zijn werken liggen in de Veneto, het achterland van Venetië, maar vooral in Vicenza, hét centrum van Palladio. Zijn bouwstijl en die van zijn opvolger Scamozzi kreeg wereldwijd brede navolging. In ons land zijn bekende voorbeelden het paleis op de Dam in Amsterdam en het Mauritshuis in Den Haag.

In Langs de schatten van Palladio beschrijft Caf van Kempen niet alleen de meesterwerken van de architect, maar ook de families, die hem de opdrachten gaven en de fresco’s die op de mythologie uit de Oudheid teruggrijpen. Dit alles wordt in geplaatst in het licht van de Renaissance en de geschiedenis van Venetië geplaatst.


Caf van Kempen woonde en werkte enige jaren in Italië. Zijn fascinatie voor de Renaissance en Palladio werd een uitvoerige studie. Hij spreekt vloeiend Italiaans en verzorgt regelmatig excursies naar de Veneto en Venetië rond het thema Palladio.


ISBN
9789493160071
Pagina's
160
Verschenen
NUR
640
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
edicola cultuur

Kunst en Cultuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren