Boekhandel Douwes Den Haag

Het teefje

Pilar Quintana

Het teefje

Het teefje

Het teefje

 

‘Een belangrijk verhaal voor onze tijd, en een rake roman.’ – Julianne Pachico, auteur van De geluksvogels Damaris, een Afro-Colombiaanse, woont al jaren met Rogelio in een eenvoudig huisje op een klif, een plek waar de brute krachten van de natuur dagelijks het hoofd geboden moeten worden.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 21,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Het teefje

‘Een belangrijk verhaal voor onze tijd, en een rake roman.’ – Julianne Pachico, auteur van De geluksvogels

Damaris, een Afro-Colombiaanse, woont al jaren met Rogelio in een eenvoudig huisje op een klif, een plek waar de brute krachten van de natuur dagelijks het hoofd geboden moeten worden. Kinderloos, ‘opgedroogd’ in de woorden van haar oom, adopteert ze vol illusie een puppy. Ze noemt het teefje Chirli – de naam die ze voor haar dochter wilde – en behandelt het diertje als een kind, tot afschuw van Rogelio.

Maar al die tederheid verandert in pure woede wanneer de hond een paar keer voor ongewisse tijd verdwijnt, en haar eigen puppy’s verstoot. Damaris weet zich geen raad met dit gedrag dat zo anders is dan ze verwachtte.

Het teefje is een roman over moederverlangen en ongewenste kinderloosheid, over verraad en verlating.

‘Buitengewoon, adembenemend, angstaanjagend.’ – LIRE

In januari 2021 won Quintana de ‘Booker Prize’ van de Spaanstalige wereld, de Premio Alfaguara, voor haar nieuwste roman.


ISBN
9789493169081
Pagina's
128
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Meridiaan Uitgevers

Vertaalde literaire roman, novelle