Boekhandel Douwes Den Haag

Nooit meer Qatar

Wat als ik morgen FIFA-voorzitter was...

Teun Meurs & Hein Meurs & François Colin & Jurryt van de Vooren

Nooit meer Qatar

Nooit meer Qatar

Wat als ik morgen FIFA-voorzitter was...

Nooit meer Qatar

 

De wereldbeker voetbal in Qatar. Het is de blamage te veel geweest voor de FIFA. De toewijzing was het gevolg van interne corruptie – intussen zijn verschillende ‘leiders’ van de wereldvoetbalorganisatie de gevangenis ingedraaid.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 15,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Nooit meer Qatar

De wereldbeker voetbal in Qatar. Het is de blamage te veel geweest voor de FIFA. De toewijzing was het gevolg van interne corruptie – intussen zijn verschillende ‘leiders’ van de wereldvoetbalorganisatie de gevangenis ingedraaid. Daarnaast staat Qatar niet bekend voor een ruimdenkende visie op de mensenrechten. Wel integendeel. En tot slot: bij de bouw van de stadions stierven de voorbije jaren volgens een rapport van de Engelse kwaliteitskrant The Guardian meer dan zesduizend arbeiders als gevolg van vrijwel onbestaande veiligheidsmaatregelen.
FIFA-baas Infantino maakte zich onsterfelijk belachelijk door als een volleerde Comical Ali voor de televisiecamera’s te beweren dat er ‘slechts drie doden’ waren geteld.

Nooit meer Qatar dus. Een pamflet over de toestand in het land. Een reconstructie van hoe het WK 2022 aan Qatar is toegewezen.
En verder een overzicht van acties, demonstraties en protesten rond internationale voetbalevenementen sinds het eerste WK in 1930.
De auteurs nodigen invloedrijke voetbal- en clubsupporters ook uit om na te denken over Wat als ik de baas zou zijn van de FIFA ... en over de ideale voetbalwereld.


ISBN
9789493242791
Pagina's
120
Verschenen
NUR
480
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Willems Uitgevers

Sport en spel