Boekhandel Douwes Den Haag

Slaapwakker

Maurits Peerbolte

Slaapwakker

Slaapwakker

Slaapwakker

 

Max IJzerman neemt na zijn scheiding noodgedwongen intrek in het huis van een vriend. Met het vooruitzicht daar een jaar het rijk alleen te hebben, probeert hij zich te concentreren op zijn werk als fotograaf.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 21,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Slaapwakker

Max IJzerman neemt na zijn scheiding noodgedwongen intrek in het huis van een vriend. Met het vooruitzicht daar een jaar het rijk alleen te hebben, probeert hij zich te concentreren op zijn werk als fotograaf. Al gauw rolt hij echter in een onstuimige liefdesrelatie met zijn nieuwe achterbuurvrouw Hannah. De rauwe aantrekkingskracht heeft een sterk effect op hen beide, maar Max’ problemen met intimiteit blijven hem genadeloos achtervolgen. Totdat hij kennis maakt met Hannah’s dochter, de zestienjarige Marije.

Wat begint als een afstandelijke fascinatie groeit al snel uit tot iets met meer betekenis: Max en Marije worden vrienden en herkennen in elkaar de geplaagde zielsverwant op wie ze kunnen steunen. Max weet zich echter geen raad zijn gecompliceerde seksuele gevoelens voor het jonge meisje, en de spanning loopt hoog op tussen de drie. Totdat er nieuws komt dat alles op zijn kop zal zetten.

‘Slaapwakker’ is een broeierige psychologische roman over seksuele taboes, het vermogen om lief te hebben en verlies.
---
Maurits Peerbolte (Groningen, 1962) studeerde aan de kunstacademie en ontwikkelde zich als grafisch vormgever en fotograaf. Liefhebber van kunst, muziek, fotografie en natuurlijk literatuur. Is al sinds de middelbare school met taal bezig en in 2017 ontstond zijn allereerste idee voor een roman. 'Slaapwakker' is zijn debuutroman.


ISBN
9789493245686
Pagina's
374
Verschenen
NUR
301
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Palmslag

Literaire roman, novelle