Met de Black Lives Matter-zomer van 2020 leek de tijd voor verandering in Nederland rijp. Maar de belofte van revolutie verstilde algauw. Hoe komt dat? Waarom lijken goede bedoelingen vaak te verzanden en activistische stemmen te verstillen?
Bezorgen: Zodra beschikbaar
Met de Black Lives Matter-zomer van 2020 leek de tijd voor verandering in Nederland rijp. Maar de belofte van revolutie verstilde algauw. Hoe komt dat? Waarom lijken goede bedoelingen vaak te verzanden en activistische stemmen te verstillen? Wat is er nodig voor een ware omwenteling? Ondanks de emancipatiebewegingen van de afgelopen jaren lijkt de ongelijkheid in de samenleving alleen maar toe te nemen.
Quinsy Gario onderzoekt in Bespiegelingen in zwarte letters de politieke en activistische geschiedenis van Nederland om handvatten aan te reiken voor de toekomst: absolute solidariteit en geëmancipeerde burgers ziet hij als basisvoorwaarden voor een gezonde samenleving. Aan de hand van persoonlijke anekdotes afgewisseld met grondige analyses schetst Gario de recente geschiedenis van emancipatiebewegingen in Nederland, om uit te komen bij de staat van onze samenleving nu, en beloftes voor de toekomst. Dit boek is een noodzakelijke gereedschapskist voor iedereen die genoeg heeft van inhoudsloze en ineffectieve opstand, en duurzame verandering tot stand wil zien komen.