Boekhandel Douwes Den Haag

Dubbelportret

Agneta Pleijel

Dubbelportret

Dubbelportret

Dubbelportret

 

Gebaseerd op een ware gebeurtenis: April 1969. Een jongeman betreedt de galerie Marlborough Fine Arts in Londen, waar een tentoonstelling met het werk van de Oostenrijkse kunstenaar Oskar Kokoschka wordt gehouden.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 20,00


Beschrijving Dubbelportret

Gebaseerd op een ware gebeurtenis:

April 1969. Een jongeman betreedt de galerie Marlborough Fine Arts in Londen, waar een tentoonstelling met het werk van de Oostenrijkse kunstenaar Oskar Kokoschka wordt gehouden. De jongeman wil weten hoeveel de drieëntachtigjarige schilder vraagt om een portret van zijn grootmoeder te schilderen, de wereldberoemde auteur Agatha Christie; het portret zal een cadeau zijn voor haar tachtigste verjaardag.De twee kunstenaars stemmen schoorvoetend in met het project. Tijdens zes sessies ontstaat er een vriendschappelijke band, onthullen ze de angsten en verlangens die een creatief leven vormen. Wat volgt is een bijzonder gesprek over dood, liefde en kunst.Dubbelportret is een prachtige roman over twee creatieve mensen, over de beloningen van ouder worden en levenservaring, en over de aard van de herinnering en de gaven van het kunstenaarschap.

Agneta Pleijel (1940) is een van de meest geliefde auteurs van Zweden. Sinds haar debuut in 1970 is ze actief als romanschrijver, dichter en toneelschrijver. Pleijels boeken zijn vertaald in een meerdere talen en veelvuldig bekroond met verschillende prestigieuze literaire prijzen.


ISBN
9789493290044
Pagina's
176
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Oevers

Vertaalde literaire roman, novelle