Boekhandel Douwes Den Haag

Over de berekening van ruimte II

Solvej Balle

Over de berekening van ruimte II

Over de berekening van ruimte II

Over de berekening van ruimte II

 

Tara Selter is na een korte reis gevangen in de tijd en leeft op één enkele dag: 18 november. Het heeft zich nu al 368 dagen herhaald. Ze is teruggekeerd naar Parijs in de hoop dat ze na een jaar op 18 november terug zou kunnen keren naar een normale tijd, maar dat is niet gelukt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Over de berekening van ruimte II

Tara Selter is na een korte reis gevangen in de tijd en leeft op één enkele dag: 18 november. Het heeft zich nu al 368 dagen herhaald. Ze is teruggekeerd naar Parijs in de hoop dat ze na een jaar op 18 november terug zou kunnen keren naar een normale tijd, maar dat is niet gelukt. Nu begint Tara Selter aan een reis om het jaar voorbij te laten gaan. Ze verlangt naar de winter en reist naar het noorden, richting de sneeuw, en daarna verlangt ze naar de lente en de zomer. Uiteindelijk belandt ze in Düsseldorf en moet ze toegeven dat ze in een herfstdag leeft, dat er niet zoiets bestaat als een jaar als je op 18 november leeft.Dit is het tweede deel van Solvej Balles bekroonde roman in zeven delen. De eerste drie delen werden gezamenlijk bekroond met de Literatuurprijs van de Noordse Raad 2022. De jury omschreef het als een meesterwerk. ‘Het werk is de grote comeback van Solvej Balle, niet alleen voor Deense en Scandinavische fictie, maar ook voor Europese fictie in het algemeen.’PERS over deel I:

'Een geniaal boek.'

- Lidewijde Paris in Nieuwsweekend, Radio 1Solvej Balle (1962) studeerde literatuur en filosofie. Ze debuteerde op vierentwintigjarige leeftijd en vestigde haar naam als schrijfster in de jaren negentig. Ze publiceerde verschillende romans, gedichten en kort proza. In 1993 kwam Ifjølge Loven uit, de doorbraak van de auteur. De roman was duidelijk geïnspireerd door grote vertellers als Kafka en Borges en stond op de lijst van de beste boeken van de eeuw van de Deense krant Politiken. 'Over de berekening van ruimte', bekroond met de Literatuurprijs van de Noordse Raad (voor deel I t/m III), wordt uitgegeven in 19 landen.


ISBN
9789493290655
Pagina's
224
Verschenen
NUR
302
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Oevers

Vertaalde literaire roman, novelle