Boekhandel Douwes Den Haag

Dat was al kapot!

25 jaar El Guapo Stuntteam

Christian Maes

Dat was al kapot!

Dat was al kapot!

25 jaar El Guapo Stuntteam

Dat was al kapot!

 

Dat was al kapot! 25 jaar El Guapo Stuntteam – Christian Maes De gevaarlijkste rockband van de Lage Landen! Eigenzinnig, gevaarlijk en tegendraads. Luider dan de rest en met een reputatie om ù tegen te zeggen...Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,95


Beschrijving Dat was al kapot!

Dat was al kapot! 25 jaar El Guapo Stuntteam – Christian Maes

De gevaarlijkste rockband van de Lage Landen!

Eigenzinnig, gevaarlijk en tegendraads. Luider dan de rest en met een reputatie om ù tegen te zeggen... Tussen 1997 en 2009 groeide het rommelige Limburgse garagerockbandje El Guapo Stuntteam uit tot een ware live-sensatie met een podiumplek op vrijwel elk festival en elke clubaffiche van het Europese grondgebied.

Na tournees met oa Danko Jones en The Datsuns, een finaleplaats op Humo’s Rock Rally en een doortocht op het prestigieuze Montreux Jazz Festival besliste de band om het voor bekeken te houden. Maar de naam El Guapo Stuntteam blijft door de wandelgangen van de Belgische rockgeschiedenis spoken om af en toe terug op te duiken in een straffe anekdote ergens aan een toog of bij de frigo van een backstage.

'25 jaar El Guapo Stuntteam in foto’s en ander nooit vertoond beeldmateriaal'

Dit boek geeft een entertainend inzicht op het traject dat de band niet zonder slag of stoot heeft afgelegd: van de donkere bunkers in de undergroundscene, tot MTV en de schijnwerpers van Humo’s Pop Poll Deluxe in het Sportpaleis. Met een massa aan nooit eerder vertoonde foto’s en ander beeldmateriaal uit de Captain zijn persoonlijk archief, en ook een beetje met de hulp van talloze illustere figuren uit het El Guapo Stuntteam universum.

QUOTES

“Wanneer je een band/bende ziet waarvan je denkt; a) dit kan niet gezond zijn, b) staat die écht in de fik, en c) ik weet niet of ik hier schrik van krijg of net toe aangetrokken word, dan heb je waarschijnlijk te maken met een straffe band. El Guapo Stuntteam was zo’n band – met dan nog eens als bonus de beste groepsnaam van de Benelux.” Stijn Meuris

“De rock-’n-rollband uithangen is iets wat de meeste groepen nog wel onder de knie krijgen… goeie songs schrijven is daarentegen vaak iets moeilijker. El Guapo Stuntteam kon het allebei. Legends!” Andries Beckers – Radio Willy

“Ik zag El Guapo ergens rond 2000 in Termien op een festival toen ik zelf nog geen enkel benul had van hoe ooit een band te starten. Ik kon maar niet geloven dat er een band bestond, zó dicht bij Genk, met mannen met namen als Chuck en Jethro, die zó vuile en tegelijk slimme blues & rock-’n-roll speelden… dat was één groot mistig mysterie voor mij en heeft mij laten zien dat het ook hier in België kan!” Fabio Canini – Sloper

“Ik heb de afgelopen 32 jaar maar heel weinig bands op het podium zien staan die zo oppermachtig en in full control waren als EGST. Ongeacht of ze nu voor dronken bootwerkers, metalfans, bikers, rockers, psychobilly’s, drugsdealers, hanekampunkers, junkies, bouwvakkers, veeboeren – of wat voor crapuul dan ook – speelden.”
Ron Hell – Aces High Promotion


ISBN
9789493293045
Verschenen
NUR
660
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Beefcake Publishing