Boekhandel Douwes Den Haag

Magisch Piemonte

Rik Rensen

Magisch Piemonte

Magisch Piemonte

Magisch Piemonte

 

Laat je betoveren door de meest veelzijdige regio van Italië. Het glooiende landschap met druivenvelden zover het oog reikt, verscholen burchten, gepassioneerde wijnboeren, pittoreske dorpjes, azuurblauwe meertjes en de verleidelijkste restaurants.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,50


Beschrijving Magisch Piemonte

Laat je betoveren door de meest veelzijdige regio van Italië. Het glooiende landschap met druivenvelden zover het oog reikt, verscholen burchten, gepassioneerde wijnboeren, pittoreske dorpjes, azuurblauwe meertjes en de verleidelijkste restaurants. De VN-organisatie UNESCO riep het wijnlandschap van Piemonte uit tot Werelderfgoed. Sindsdien is het aantal buitenlandse bezoekers dat Piemonte aandoet alleen maar toegenomen. De belangstelling voor dit fraaie stukje Noord-Italië nam nog meer toe toen Lonely Planet de regio met het predicaat ‘allerbeste bestemming in de wereld’ bekroonde.

Dit is de bakermat van beroemde rode wijnen als de koningswijn Barolo en de koninginnewijn Barbaresco. Maar ook witte wijnen als de Gavi, Roero Arneis en de Moscato d ‘Asti hebben hun weg naar de Nederlandse en Vlaamse huiskamer inmiddels gevonden. En wie kent niet de typisch Piemontese gerechten als vitello tonato, risotto met eekhoorntjesbrood of de beroemde pasta met witte truffel die vooral in de herfst wordt gegeten?

Auteur Rik Rensen, voormalige correspondent van NRC Handelsblad in Italië én columnist voor Italië Magazine neemt u in zijn nieuwe boek mee over de ongebaande paden van deze prachtige regio. Hij beschrijft de natuur, steden en de mensen die er wonen en geeft tips voor de 10 beste restaurants van de regio, de 10 leukste markten, de 10 aantrekkelijkste wijnproducenten en zijn 10 lekkerste gerechten.


ISBN
9789493300811
Pagina's
160
Verschenen
NUR
512
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
PassePartout reizen

Reisgidsen Europa