Boekhandel Douwes Den Haag

Heldinnen van het voetbal

Raf Willems & Jill Delsaux

Heldinnen van het voetbal

Heldinnen van het voetbal

Heldinnen van het voetbal

 

Heldinnen van het voetbal blikt terug op de opzienbarende prestaties van de Red Flames. Van bij de eerste kwalificatiematch tot aan die vervloekte laatste minuut van de kwartfinale op Women’s EURO 2022 in Engeland.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 30,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Heldinnen van het voetbal

Heldinnen van het voetbal blikt terug op de opzienbarende prestaties van de Red Flames. Van bij de eerste kwalificatiematch tot aan die vervloekte laatste minuut van de kwartfinale op Women’s EURO 2022 in Engeland. Het avontuur was mooi, spannend en piekte naar een hoogtepunt. Wat als… toch de verlengingen tegen Zweden zouden zijn gehaald?

Jill Delsaux en Dirk Deferme volgden zowel de Flames als EURO 2022 vanop de eerste rij. Het toernooi brak toeschouwers- en kijkcijferrecords. Jill fotografeerde alle mooie en dramatische momenten tot en met de finale op Wembley en Dirk bracht verslag uit voor DPG Media, zowel voor VTM als voor Het Laatste Nieuws. Voetbalhistoricus Raf Willems belicht de mijlpalen uit de geschiedenis van het vrouwenvoetbal: van Lily Parr tot Sarina Wiegman.
Lilly Parr was precies honderd jaar geleden de beste voetbalster ter wereld. Mediastemmen uit die tijd roemden zowel haar creativiteit als haar traptechniek. In 1921 legde de conservatieve Engelse voetbalbond vrouwen een verbod op om te voetballen.
Anno 2022 is Sarina Wiegman de succesvolste én bestbetaalde coach ter wereld in haar tak van de sport. Na EURO 2022 pleit ze voor de volledige professionalisering van het vrouwenvoetbal.
Daarnaast portretteert Raf Willems in het hoofdstuk Van Mia Hamm tot Beth Mead vijftien van de invloedrijkste speelsters van de voorbije drie decennia.
En in twee diepgaande interviews vertelt Marina Verdonck (de eerste Belgische ‘legend’) over haar tijd in de jaren 1970 en 1980. Sonja Bompastor is coach van Olympique Lyonnais Féminin, de beste club ter wereld. Ze won (met onder meer Janice Cayman in het team) in 2022 de Champions League en legt vanuit haar kantoor uit hoe ze in de finale FC Barcelona versloeg.

Een boek voor alle liefhebbers van het vrouwenvoetbal!


ISBN
9789493306059
Pagina's
232
Verschenen
NUR
480
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Willems Uitgevers

Sport en spel