Boekhandel Douwes Den Haag

Het gouden voetbalboek van de Beker met de Grote Oren 1956-2023

Raf Willems

Het gouden voetbalboek van de Beker met de Grote Oren 1956-2023

Het gouden voetbalboek van de Beker met de Grote Oren 1956-2023

Het gouden voetbalboek van de Beker met de Grote Oren 1956-2023

 

Het Gouden Voetbalboek van de Beker met de Grote Oren Van Real Madrid 1956 tot Manchester City 2023 Dit is een herziene luxe-editie die de hele geschiedenis van zowel de Europacup der Landskampioenen als de Champions League bundelt.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 40,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Het gouden voetbalboek van de Beker met de Grote Oren 1956-2023

Het Gouden Voetbalboek van de Beker met de Grote Oren
Van Real Madrid 1956 tot Manchester City 2023

Dit is een herziene luxe-editie die de hele geschiedenis van zowel de Europacup der Landskampioenen als de Champions League bundelt.

Op 12 juni 1956 liet Alfredo di Stefano namens Real Madrid in het kolkende Parc des Princes de eerste Cup with the Big Ears triomfantelijk in het avondlicht schitteren. De kalende Argentijnse duivelskunstenaar besefte niet dat hij daarmee een beslissende omwenteling in de voetbalgeschiedenis symboliseerde. De Europacup der Landskampioenen was geboren. Een tijdperk van passie, magie, corruptie en tragedie trad in. Tegen dit fascinerende decor verzoenden volkeren zich met elkaar, wisten roemrijke sporttriomfen politieke vernederingen uit of werd voetbal ‘oorlog’. De popmuziek deed zijn intrede in de stadions en er werden vergelijkingen getrokken tussen voetbal en culturele uitingen als theater, literatuur en dans. Duizenden raakten in de ban van dit avontuur en konden zich nooit meer ontdoen van deze obsessie.

Traditieverenigingen kregen internationale uitstraling: Real Madrid, Benfica Lissabon, AC Milan, Internazionale Milaan, Celtic Glasgow, Manchester United, Feyenoord, Ajax, Bayern München, Liverpool FC, Hamburger Sport-Verein, Juventus Turijn, Porto FC, PSV, FC Barcelona. Zij danken hun glorie aan de Beker met de Grote Oren.

Dertig jaar geleden veranderde de topvoetbalwereld zichzelf in een businessmodel. Met de opkomst van de Champions League eindigde een tijdperk, maar voor de spelers en coaches bleef de droom dezelfde: het winnen van die Beker met de Grote Oren.

Dat brengt nog altijd onsterfelijkheid en gelukzaligheid met zich mee. Op 10 juni 2023 genoten Pep Guardiola en Kevin De Bruyne van deze onvergetelijke ervaring.


ISBN
9789493306509
Verschenen
NUR
480
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Willems Uitgevers

Sport en spel