Over de ontwikkeling van het kinderbrein en het belang van de rijke leeromgeving
Over de ontwikkeling van het kinderbrein en het belang van de rijke leeromgeving
Jonge kinderen slim? Maar ze kunnen toch heel veel nog niet? Wat veel mensen niet weten is hoe, vooral in de eerste 6 à 7 jaar er zich enorme ontwikkelingen afspelen die vanuit het kinderbrein worden aangestuurd.
Leverbaar
Jonge kinderen slim? Maar ze kunnen toch heel veel nog niet?
Wat veel mensen niet weten is hoe, vooral in de eerste 6 à 7 jaar er zich enorme ontwikkelingen afspelen die vanuit het kinderbrein worden aangestuurd. In een vaste -voor alle kinderen dezelfde- volgorde werkt het brein razendsnel aan de ontwikkeling van de hersenen en het ‘aan de praat krijgen’ van alle functies. En het kind zelf wordt erop uitgestuurd om alle ervaringen op te doen die het brein precies dan nodig heeft.
Die ontdekkingstocht en wat het brein daarmee doet, is niet minder dan een wonder. En degene die het hardst werkt is het kind zelf. Wat zijn onze jonge kinderen toch sterke initiatiefnemers!
Slim Jong Kind is een verslag van de ontwikkeling van het kinderbrein. De huidige stand van de neurowetenschap is met deze uitgave (gebaseerd op het eerdere ‘Kinderkoppie) gebundeld en toegankelijk gemaakt voor pedagogische educatieve professionals in de kinderopvang en het kleuteronderwijs.
Betsy van de Grift werkt als auteur en adviseur voor kinderopvang en onderwijs. Slim Jong Kind is één van haar ‘kinderbreinboeken’. Haar publicaties zijn te herkennen aan een grondige toepassing van de neurowetenschappen, zijn herkenbaar en erg toegankelijk.