Boekhandel Douwes Den Haag

Stefan Zweig en Fackel-kraus

Piet Wackie Eysten

Stefan Zweig en Fackel-kraus

Stefan Zweig en Fackel-kraus

Stefan Zweig en Fackel-kraus

 

Stefan Zweig (1881–1942) was een Oostenrijkse schrijver van Joodse afkomst. Zijn meest bekende boek is De wereld van gisteren. Het namenregister van deze autobiografie maakt duidelijk dat Zweig contact had met tal van grote schrijvers en componisten, onder wie Klaus Mann, Joseph Roth, Karl Kraus, Rainer Maria Rilke, Sigmund Freud, Romain Rolland en Richard Strauss.


Leverbaar

€ 15,00

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Stefan Zweig en Fackel-kraus

Stefan Zweig (1881–1942) was een Oostenrijkse schrijver van Joodse afkomst. Zijn meest bekende boek is De wereld van gisteren. Het namenregister van deze autobiografie maakt duidelijk dat Zweig contact had met tal van grote schrijvers en componisten, onder wie Klaus Mann, Joseph Roth, Karl Kraus, Rainer Maria Rilke, Sigmund Freud, Romain Rolland en Richard Strauss. Over de contacten tussen Zweig en Karl Kraus is niet veel bekend. Maar, zoals Piet Wackie Eysten in dit boekje schrijft, is ook Zweig niet ontsnapt aan de vinnige pen van Kraus, die vooral bekend is vanwege het satirische eenmanstijdschrift Die Fackel en zijn drukbezochte voordrachten.

Stefan Zweig en Fackelkraus is het tweede deel van een reeks over Stefan Zweig en een aantal belangrijke tijdgenoten in de jaren ’20 en ’30.

Eerder verscheen Stefan Zweig en Klaus Mann. Een vaderlijke vriendschap.

 


ISBN
2000000006208
Pagina's
29
Verschenen
NUR
300
Uitvoering
Pamphlet
Taal
Nederlands
Uitgever
Fragment

Literatuur