Boekhandel Douwes Den Haag

De mensenrechten in het licht van het Evangelie

Lossky Nicolas

De mensenrechten in het licht van het Evangelie

De mensenrechten in het licht van het Evangelie

De mensenrechten in het licht van het Evangelie

 

De rechten van de mens zijn gedurende de laatste decennia een onderwerp gebleken dat moeilijk te behandelen valt; bijna iedereen beroept zich er op, spreekt er over en verdedigt ze, maar wat zegt het Evangelie over de mensenrechten?


Nog te verschijnen

€ 14,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De mensenrechten in het licht van het Evangelie

De rechten van de mens zijn gedurende de laatste decennia een onderwerp gebleken dat moeilijk te behandelen valt; bijna iedereen beroept zich er op, spreekt er over en verdedigt ze, maar wat zegt het Evangelie over de mensenrechten? Worden wij als christenen geacht deze door de mens geformuleerde rechten te beschermen, of zijn wij onderworpen aan een geheel ander voorschrift? In deze uitgeschreven lezing van Nicolas Lossky, uitgesproken tijdens het vijfde Orthodoxe Congres in West-Europa, wordt uitgebreid – en bij tijden een onverwachts – antwoord gegeven op deze en meer vragen, daarbij verwijzend naar hoe de Heilige Schrift ons voorschrijft te handelen op dit gebied.

Nicolas Lossky is een van de bekende theologen van de westerse orthodoxie. Hij is de zoon van de Russische priestertheoloog Vladimir Lossky en is als docent voor westerse kerkgeschiedenis verbonden aan het orthodoxe theologische instituut St. Serge in Parijs. Ook is hij lid van het interepiscopale Orthodoxe Comité in Frankrijk en van de theologische werkgroep voor de dialoog tussen de Orthodoxe Kerk en de Protestantse Federatie in Frankrijk.


ISBN
9781804840306
Pagina's
24
Verschenen
NUR
700
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Glagoslav Publications Ltd

Geloofsopvoeding