Boekhandel Douwes Den Haag

De Orthodoxe Kerk: Verleden en heden

Jean Meyendorff

De Orthodoxe Kerk: Verleden en heden

De Orthodoxe Kerk: Verleden en heden

De Orthodoxe Kerk: Verleden en heden

 

In dit helder geschreven boek, wordt vanuit een orthodox perspectief een zeer gedetailleerde visie gegeven op de geschiedenis, de theologie en de spiritualiteit van de Orthodoxe Kerk. De auteur stelt zich in deze op als een vertegenwoordiger van een meer vooruitstrevende visie voor ieder die zich niet langer kan vinden in de beperkte opvattingen van de anti-Roomse stokpaardjes van de oudere theologen, en beschrijft de Orthodoxe Kerk, als een gelovig orthodox, door een principiële scheidingslijn te trekken tussen deze leer enerzijds, en de katholieke en reformatorische opvattingen anderzijds.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99


Beschrijving De Orthodoxe Kerk: Verleden en heden

In dit helder geschreven boek, wordt vanuit een orthodox perspectief een zeer gedetailleerde visie gegeven op de geschiedenis, de theologie en de spiritualiteit van de Orthodoxe Kerk.

De auteur stelt zich in deze op als een vertegenwoordiger van een meer vooruitstrevende visie voor ieder die zich niet langer kan vinden in de beperkte opvattingen van de anti-Roomse stokpaardjes van de oudere theologen, en beschrijft de Orthodoxe Kerk, als een gelovig orthodox, door een principiële scheidingslijn te trekken tussen deze leer enerzijds, en de katholieke en reformatorische opvattingen anderzijds.

Meyendorffs kijk op de Katholieke Kerk en op de kerken van de reformatie is typerend voor die orthodoxe kringen die afstand hebben genomen van de oude vooroordelen. Katholieken en protestanten zullen zijn opvattingen daarom niet altijd kunnen delen, maar het getuigenis van de orthodoxie zal ook voor zij die het niet in zijn geheel kunnen aanvaarden waardevol en leerzaam zijn.

Jean Meyendorff werd in 1926 in Neuilly, Frankrijk, geboren uit Russische emigrantenouders. Hij studeerde theologie aan het orthodox Seminarie Sint Sergius te Parijs en geschiedenis en letteren aan de Sorbonne. In deze laatste vakken doctoreerde hij en later doceerde hij patrologie aan het Sint Vladimir Seminarie te New York. In 1959 werd hij orthodox priester gewijd.


ISBN
9781804840764
Pagina's
246
Verschenen
NUR
700
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Glagoslav Publications Ltd

Geloofsopvoeding