Boekhandel Douwes Den Haag

2194 Een Aardse Odyssee

Youri Blieck

2194 Een Aardse Odyssee

2194 Een Aardse Odyssee

2194 Een Aardse Odyssee

 

Het jaar 2194. De gevolgen van een voortschrijdende klimaatverandering, nucleaire rampen en de voortdurende zoektocht naar duurzame energievoorziening hertekenden de geostrategische wereldkaart. Oude machtscentra verruilden hun plaats met perifere gebieden van weleer.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 26,00


Beschrijving 2194 Een Aardse Odyssee

Het jaar 2194. De gevolgen van een voortschrijdende klimaatverandering, nucleaire rampen en de voortdurende zoektocht naar duurzame energievoorziening hertekenden de geostrategische wereldkaart. Oude machtscentra verruilden hun plaats met perifere gebieden van weleer. De kaarten werden herschud en de rollen herverdeeld.
Tegen de achtergrond van deze nieuwe wereld die nog steeds blijft vechten tegen al eeuwen gekende klimaat-, energie- en gezondheidsproblematieken zien we hoe klimaatvluchtelingen uit verschillende geteisterde werelddelen op zoek gaan naar een nieuwe toekomst.
Paul en zijn familie verlaten het gedoemde Europa om hun kans te wagen in het vruchtbaar geworden Noord-Afrika maar raken verstrikt in een net van mensensmokkel en geweld. Ook Chad en Larissa willen vanuit Amerika de sprong wagen. Hun lot wordt door toeval met dat van Pauls familie verstrengeld.
Politieke leiders proberen intussen verbeten strijd te leveren tegen enerzijds de extreme klimaatuitdagingen en anderzijds de illegale migratiestromen aan hun kusten.
Dit dystopische (of toekomst-?) verhaal voert ons mee in de belevenissen van klimaatmigranten uit verschillende continenten die hun weg zoeken op een aarde op drift. Is er nog hoop voor de toekomst?
Youri Blieck studeerde vertaalkunde en communicatiewetenschappen in Gent. Als fervent reiziger verkende hij heel wat verschillende uithoeken van de wereld waarna hij jarenlang reizen begeleidde en gidste in verschillende landen van Azië en Latijns-Amerika, waaronder Vietnam, Mongolië, Peru en Cuba - waar hij met tussenpauzes meer dan drie jaar woonde.
Voor zijn nieuwe boek liet hij zich inspireren door de huidige klimaatontwikkelingen en energievraagstukken waarmee de wereldwijde gemeenschap in steeds toenemende mate geconfronteerd wordt.
Hij schreef eerder ‘Mango, salsa & socialismo – Eén dag op Cuba’ en ‘Kan ik u helpen? – In de keuken van de toerisme-industrie’, beide verschenen bij Acco.


ISBN
9781913980795
Pagina's
424
Verschenen
NUR
330
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij StoryLand

Spanning