Boekhandel Douwes Den Haag

Hegoumena Thaissia van Leouchino

Brieven aan een Novice

Thaissia van Leouchino

Hegoumena Thaissia van Leouchino

Hegoumena Thaissia van Leouchino

Brieven aan een Novice

Hegoumena Thaissia van Leouchino

 

Thaїssia Salopiva (1842-1915) stamde uit een adellijke familie in Novgorod. Haar moeder was familie van de grote dichter Pushkin. Als jong meisje werd zij naar het Pavolovsky instituut in St. Petersburg gestuurd waar zij al zo opviel door haar vroomheid dat de meisjes haar “moeder abdis”noemden.


Tijdelijk niet leverbaar

€ 19,99

Geen levertijd bekend


Beschrijving Hegoumena Thaissia van Leouchino

Thaїssia Salopiva (1842-1915) stamde uit een adellijke familie in Novgorod. Haar moeder was familie van de grote dichter Pushkin. Als jong meisje werd zij naar het Pavolovsky instituut in St. Petersburg gestuurd waar zij al zo opviel door haar vroomheid dat de meisjes haar “moeder abdis”noemden. Na aanvankelijk verzet van haar moeder werd zij novice in Tikhvin.

In 1885 werd zij aangesteld als abdis van een klooster in Leishino waar de communiteit onder haar bestuur tot grote bloei kwam en zij een school stichtte voor weeskinderen en een centrum voor godsdienstige vorming. Gedurende 30 jaar diende zij als abdis. Zij overleed 2 januari 1915. Haar brieven aan een novice werden spoedig populair, werden dikwijls herdrukt en vonden verspreiding in alle kloosters en vele parochies. Het boek gold als een belangrijke gids voor kandidaten voor het kloosterleven.

Maar ook wie een biddend leven wil leiden in de moderne samenleving kan de raadgevingen van deze wijze vrouw goed gebruiken. Haar brieven zijn in het russisch opnieuw uitgegeven, en vertaald in het Engels en het Frans, en nu ook in het Nederlands.


ISBN
9781914337680
Pagina's
122
Verschenen
NUR
700
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Glagoslav Publications Ltd

Geloofsopvoeding