Boekhandel Douwes Den Haag

De vader van Europa

Margriet Krijtenburg & Arjen de Wit

De vader van Europa

De vader van Europa

De vader van Europa

 

Het komt niet zo vaak voor dat een juridisch proefschrift wordt omgewerkt tot een kinderboek. Dit is een geslaagd voorbeeld van hoe dat zou kunnen. Wat het boek bijzonder actueel maakt is dat het de essentie van de Europese eenwording (‘Schuman’s Europe’) laat zien door de ogen van twee Syrische  asielzoekers, een vader met zijn dochtertje, die op de vlucht voor het oorlogsgeweld in Syrië in Europa een nieuw thuis hebben gevonden.


Niet leverbaar

€ 12,00

Niet leverbaar


Beschrijving De vader van Europa

Het komt niet zo vaak voor dat een juridisch proefschrift wordt omgewerkt tot een kinderboek. Dit is een geslaagd voorbeeld van hoe dat zou kunnen. Wat het boek bijzonder actueel maakt is dat het de essentie van de Europese eenwording (‘Schuman’s Europe’) laat zien door de ogen van twee Syrische  asielzoekers, een vader met zijn dochtertje, die op de vlucht voor het oorlogsgeweld in Syrië in Europa een nieuw thuis hebben gevonden.Daarbij maken zij een reis door Europa en door de geweld­dadige geschiedenis van Europa. Op deze reis door de tijd ontmoeten zij Robert Schuman in opeenvolgende fasen van zijn leven. Hij slaagt erin om langs de weg van een supranationale constructie een blijvende en werkzame verzoening tot stand te brengen tussen de twee aartsvijanden Frankrijk en Duitsland. Deze twee Syrische vluchtelingen blijken de essentie van Europa beter te begrijpen dan menig Europees burger.Het boekje is een bijdrage tot Europese burgerschapskunde en mensenrechteneducatie. Het is uitgegeven in zes talen (Engels, Frans, Duits, Nederlands, Spaans, Italiaans)Arjen de Wit schrijft korte verhalen, boeken en andere creatieve teksten. Hij werkte als educatief begeleider en gespreksleider bij ProDemos, Huis voor Democratie en Rechtsstaat.

Arjen de Wit is gepromoveerd in de sociologie op de verhouding tussen overheidssubsidies en giften aan goede doelen. Als freelance journalist werkte hij eerder bij Het Financieele Dagblad, Het Parool, tv-zender Het Gesprek en de Groene Amsterdammer.Margriet Krijtenburg is hogeschooldocente bij het “European Studies Programme” van De Haagse Hogeschool en lid van de Onderzoeksgroep “European Integration”. In 2012 is zij gepromoveerd op Schuman’s Europe. His frame of reference aan de universiteit van Leiden. Sindsdien geeft zij lezingen in Nederland en daarbuiten over de actuele betekenis van Schumans gedachtegoed voor Europese integratie en schrijft zij artikelen voor (wetenschappelijke) tijdschriften. Elk jaar organiseert Margriet Krijtenburg tezamen met studenten en collega’s het “Annual International Schuman Student Congress & Essay Competition” over actuele Europese kwesties vanuit Schumans perspectief.Jean-François Mazet is geboren en getogen in het Franse Longwy, een drielandenpunt van Frankrijk, België en Luxemburg. Hij verdeelt zijn tijd tussen Frankrijk, Nederland, waar hij woont en werkt als free-lance illustrator, en Zweden. Hij tekent en verft het liefst met kleurpotloden en gouache. Jean-François heeft boekillustraties verzorgd voor de Franse en Zweedse markt.

 


ISBN
9782375350751
Verschenen
NUR
210
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Paraiges Jeunesse