Boekhandel Douwes Den Haag

Koninkrijk der karakters

De taalrevolutie die China moderniseerde

Jing Tsu

Koninkrijk der karakters

Koninkrijk der karakters

De taalrevolutie die China moderniseerde

Koninkrijk der karakters

 

De taalrevolutie waardoor China kon uitgroeien tot wereldmacht Na een bliksemsnelle opkomst is China tegenwoordig een van de machtigste landen ter wereld. Het is dan ook moeilijk voor te stellen dat nog maar een eeuw geleden het grootste deel van de Chinese bevolking ongeletterd was.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 34,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Koninkrijk der karakters

De taalrevolutie waardoor China kon uitgroeien tot wereldmacht


Na een bliksemsnelle opkomst is China tegenwoordig een van de machtigste landen ter wereld. Het is dan ook moeilijk voor te stellen dat nog maar een eeuw geleden het grootste deel van de Chinese bevolking ongeletterd was. In Koninkrijk der karakters beargumenteert Jing Tsu dat China’s grootste uitdaging er een van taalkundige aard was: de eeuwenlange strijd om de Chinese taal toegankelijk te maken voor de moderne wereld van handel en technologie.


Lange tijd leek de Chinese taal een grote belemmering voor de vooruitgang van China. De Chinese bevolking sprak in honderden dialecten van verschillende talen zoals Kantonees en Mandarijn. Tsu duikt in de geschiedenis van deze nieuwe wereldmacht om te achterhalen hoe en wanneer de taalrevolutie tot stand kwam. We maken kennis met de gedurfde vernieuwers die de Chinese taal hervormden zodat het land mee kon draaien in een wereld waarin het Latijnse alfabet de standaard was.


Dankzij fascinerende personages en haar verrassende kijk op de grootste gebeurtenissen van China’s tumultueuze twintigste-eeuwse geschiedenis – zoals de transformatie van Peking tot Beijing en de opkomst van de computer – laat Tsu ons de kracht van taal zien.


ISBN
9789000353729
Pagina's
384
Verschenen
NUR
686
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Moderne geschiedenis (1870-heden)