Boekhandel Douwes Den Haag

Waanwijze lasterbende

Waanwijze lasterbende

Geertje Dekkers

Waanwijze lasterbende

Waanwijze lasterbende

Waanwijze lasterbende

Waanwijze lasterbende

 

De geboorte van de wetenschap in acht ruzies   Schijnvroom, valschhartig, waanwijs: de mannen in dit boek beschimpen elkaar met de oneervolste woorden die ze maar kunnen bedenken. Ze voeren strijd over hét doel in hun werkzame leven: ware kennis over mens en kosmos.


Direct te downloaden

€ 11,99


Beschrijving Waanwijze lasterbende

De geboorte van de wetenschap in acht ruzies


 


Schijnvroom, valschhartig, waanwijs: de mannen in dit boek beschimpen elkaar met de oneervolste woorden die ze maar kunnen bedenken. Ze voeren strijd over hét doel in hun werkzame leven: ware kennis over mens en kosmos. En ze zijn het fundamenteel met elkaar oneens.


Deze mannen leven in de zeventiende en achttiende eeuw en zijn betrokken bij de moeizame geboorte van een nieuwe manier van denken die we nu ‘wetenschap’ noemen en die ons moderne leven iedere minuut beïnvloedt. Historicus en wetenschapsjournalist Geertje Dekkers verdiept zich in de baanbrekende ruzies rondom de kwadratuur van de cirkel, het Latijn als voertaal in de wetenschap, de ‘lichaamtjes’ waaruit alles om ons heen bestaat, en priegelige 'dierkens'. Ze leggen ziel en zaligheid in de strijd, op weg naar wetenschappelijke eer.


 


Waanwijze lasterbende geeft een unieke kijk in de geschiedenis van de wetenschap. Centraal staan ruzies tijdens de grote zoektocht naar nieuwe manieren van denken. Een fascinerend verhaal over opvliegende karakters en hun bijdragen aan de moderne wetenschap.


ISBN
9789000357475
Pagina's
288
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren