Boekhandel Douwes Den Haag

De bromvliegzwaan

en andere verhalen over onze taal

Anne Stalinski & Arend van Dam

De bromvliegzwaan

De bromvliegzwaan

en andere verhalen over onze taal

De bromvliegzwaan

 

Een grappig boek over taal van meesterverteller Arend van Dam In De bromvliegzwaan neemt Arend van Dam je mee op reis, de taal achterna. Hoe is onze taal ontstaan? Waar op de wereld is het Nederlands terechtgekomen?


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 14,99

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving De bromvliegzwaan

Een grappig boek over taal van meesterverteller Arend van Dam


In De bromvliegzwaan neemt Arend van Dam je mee op reis, de taal achterna. Hoe is onze taal ontstaan? Waar op de wereld is het Nederlands terechtgekomen? En wie hebben onze taal daar gebracht?

Maak kennis met Clement van Gent, de jonge monnik die in het klooster zijn pen probeerde en daarmee de allereerste Nederlandstalige zin op papier zette. Maar ook historische figuren als Laurens Janszoon Coster en Johannes Gutenberg krijgen het woord, want wie vond nou eigenlijk de boekdrukkunst uit? Verder legt de Friese held Grutte Pier uit waarom hij zo gek is op groene kaas en vertellen Christoffel Plantijn en Johan van Dale je alles over de dikte van hun woordenboeken.

In deze ‘Dunne Van Dam’ komen niet alleen de verhalen van de historische figuren die onze taal hebben gevormd aan bod, maar ook fenomenen als de onomatopee, het synoniem en het ezelsbruggetje. Met grappige illustraties en cartoons van Anne Stalinski.


‘Een uitbundig geïllustreerd (door Anne Stalinski) en vormgegeven boek over taal waar het enthousiasme vanaf spat. Daar worden we blij van.’ Pjotr van Lenteren, Degelukkigelezer.blogspot.com


ISBN
9789000358229
Pagina's
168
Verschenen
NUR
283
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Van Holkema & Warendorf

Fictie 10 - 12 jaar
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren