Boekhandel Douwes Den Haag

Keukenconfessies

Een ontluisterend kijkje in de keukens van toprestaurants - Seks, drugs en Haute Cuisine

A. Bourdain

Keukenconfessies

Keukenconfessies

Een ontluisterend kijkje in de keukens van toprestaurants - Seks, drugs en Haute Cuisine

Keukenconfessies

 

'Wereldberoemd chef-kok, bestsellerauteur, tv-persoonlijkheid en provocateur; Anthony Bourdain was het allemaal.'- Volkskrant Bourdains Keukenconfessies: een onvoorspelbaar, schokkend en grappig boek over de zwarte kanten van het restaurantwezen.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 14,99

Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Keukenconfessies

'Wereldberoemd chef-kok, bestsellerauteur, tv-persoonlijkheid en provocateur; Anthony Bourdain was het allemaal.'- Volkskrant


Bourdains Keukenconfessies: een onvoorspelbaar, schokkend en grappig boek over de zwarte kanten van het restaurantwezen.


Wie regelmatig in goede restaurants eet, heeft de neiging te denken dat die prachtige gerechten ontworpen zijn door verfijnde mannen met goddelijke inspiratie. Niets is minder waar. De ingenieuze creaties zijn hoogstwaarschijnlijk op uw bord getoverd door een stelletje gedegenereerde gekken, geteisem, viespeuken en psychopaten, aldus Anthony Bourdain. Jarenlang werkte Bourdain zelf als chef-kok in diverse New Yorkse restaurants, waaronder het befaamde Brasserie Les Halles in Manhattan. In Keukenconfessies geeft hij een inkijkje in zijn ruige levensstijl van seks, drugs en rock- ’n roll tussen de pannen en schetst hij een onthutsend beeld van de donkere kanten van het restaurantwezen. Bourdain pleegde op 8 juni 2018 zelfmoord in Frankrijk, waar hij was voor opnames voor zijn werkgever CNN.


'Neem een New Yorkse chef-kok, voeg drugs, cognac en bloed toe en je hebt een kookklassieker.'- The Observer


'Een prachtige, krachtige, informatieve en grappige gids over een fascinerende verborgen wereld.'- Daily Telegraph


Anthony Bourdain (New York, 1956 - Kaysersberg, 2018) werd wereldberoemd met het boek Keukenconfessies en het televisieprogramma No Reservations, in Nederland en Vlaanderen te zien op 24Kitchen. Hij schreef op brutale, nietsontziende maar geestige toon en werd daarmee het prototype van de ruige maar gepassioneerde kok. Avontuurlijk, ruw in de mond, maar uiterst precies als het op koken aankwam.


ISBN
9789000364152
Pagina's
320
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Literaire non-fictie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren