Boekhandel Douwes Den Haag

Stem van het Britse volk

Een intiem portret van de verdeelde Brexit-maatschappij

Melle Garschagen

Stem van het Britse volk

Stem van het Britse volk

Een intiem portret van de verdeelde Brexit-maatschappij

Stem van het Britse volk

 

De Britten na de Brexit: van gewenste eenheid naar diepe verdeeldheid Het Brexit-referendum van juni 2016 moest een einde maken aan decennialange twijfel over Britse deelname aan Europese integratie, maar werd het begin van een uitgesponnen, emotioneel beladen, politiek belangrijke en maatschappelijk ontwrichtende zoektocht naar de uitgang van de EU.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 22,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Stem van het Britse volk

De Britten na de Brexit: van gewenste eenheid naar diepe verdeeldheid


Het Brexit-referendum van juni 2016 moest een einde maken aan decennialange twijfel over Britse deelname aan Europese integratie, maar werd het begin van een uitgesponnen, emotioneel beladen, politiek belangrijke en maatschappelijk ontwrichtende zoektocht naar de uitgang van de EU. Opeens stond alles ter discussie. Ruzies braken uit binnen families. Vrienden raakten van elkaar verwijderd en de eenheid van het Verenigd Koninkrijk kwam onder hoogspanning te staan.

Melle Garschagen, correspondent voor NRC, zag de ruzie escaleren, de politiek vastlopen en Boris Johnson, de eeuwige gangmaker, de macht overnemen.

Garschagen doorkruiste de Britse eilanden, van Schotland tot Cornwall, van regeringskringen tot Noord-Ierse veemarkten. Hij beschrijft hoe de dreun van juni 2016 doorwerkt tot ver in de toekomst en vertelt hoe een pragmatische handelsnatie in de ban kon raken van oprukkend nationalisme.


ISBN
9789000364411
Pagina's
320
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Literaire non-fictie