Boekhandel Douwes Den Haag

De doorbraak

Renaissance, reformatie en de opkomst van Europa in 1490-1530

Patrick Wyman

De doorbraak

De doorbraak

Renaissance, reformatie en de opkomst van Europa in 1490-1530

De doorbraak

 

De veertig jaar die de opkomst van Europa inluidden en de wereld voorgoed veranderden De jaren 1490 tot 1530 vormden de opmars voor de bloei van Europa. In deze periode ontdekte Columbus de nieuwe wereld, stonden enorme dynastieën op, zorgde de boekdrukkunst voor een explosie aan kennis en werd de reformatie ingeluid.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 29,99

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving De doorbraak

De veertig jaar die de opkomst van Europa inluidden en de wereld voorgoed veranderden


De jaren 1490 tot 1530 vormden de opmars voor de bloei van Europa. In deze periode ontdekte Columbus de nieuwe wereld, stonden enorme dynastieën op, zorgde de boekdrukkunst voor een explosie aan kennis en werd de reformatie ingeluid. Eén factor zorgde ervoor dat al deze afzonderlijke facetten gezamenlijk konden floreren: kapitaal.


Aan de hand van negen levens onderzoekt historicus Patrick Wyman deze periode, van historische figuren als Martin Luther en Karel V, tot een meedogenloze koopman en een eenarmige huursoldaat. De doorbraak geeft een fascinerende kijk op de grensverleggende veranderingen aan het begin van de Nieuwe Tijd en de ontwrichtende periode die erop volgde.


ISBN
9789000369812
Pagina's
480
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Geschiedenis