Boekhandel Douwes Den Haag

Slotakkoord

Het einde van politieke levens

Diederick Slijkerman

Slotakkoord

Slotakkoord

Het einde van politieke levens

Slotakkoord

 

Het einde van politieke levens: hoe verlaat je de politiek? Afscheid nemen na een mooie carrière is moeilijk, zeker als het om het politieke bedrijf gaat. In Slotakkoord komen bijzondere manieren van afscheid nemen door politieke kopstukken aan bod.Leverbaar

€ 24,99

Levertijd: 2 tot 3 dagen


Beschrijving Slotakkoord

Het einde van politieke levens: hoe verlaat je de politiek?


Afscheid nemen na een mooie carrière is moeilijk, zeker als het om het politieke bedrijf gaat. In Slotakkoord komen bijzondere manieren van afscheid nemen door politieke kopstukken aan bod. Stuk voor stuk geschreven door de grootste autoriteiten op dat gebied. En allemaal letten ze op de menselijke kant van de politiek. Hoe werden politieke overtuigingen bijvoorbeeld gemengd met persoonlijke emoties? Een greep uit de besproken politici: Gijs van Hall, Willem Treub, Hilda Verwey-Jonker, Hans Janmaat en Ruud Lubbers.


'Nuttige lectuur in het tijdperk van Omtzigt en Rutte.' de Volkskrant


Diederick Slijkerman (1969) is historicus, jurist en theoloog. Hij schreef diverse publicaties op het gebied van politieke en culturele geschiedenis waaronder een proefschrift over Het geheim van de ministeriële verantwoordelijkheid (Bert Bakker 2011) en een biografie over Willem Treub, Enfant terrible (Prometheus 2016).


Henk te Velde (1959) is hoogleraar Nederlandse geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij publiceerde een reeks boeken en studies over Nederlandse politiek en politici in de negentiende en twintigste eeuw. Ook schreef hij vergelijkende studies. Momenteel werkt hij aan een boek over de geschiedenis van politieke welsprekendheid in Nederland.


ISBN
9789000372416
Pagina's
336
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Geschiedenis