Boekhandel Douwes Den Haag

China na Mao

De opkomst van een supermacht

Frank Dikötter

China na Mao

China na Mao

De opkomst van een supermacht

China na Mao

 

China-expert Frank Dikötter toont de ware identiteit van wereldmacht China 'Een werk dat [...] iedereen zou moeten lezen die zich wil wapenen tegen al te makkelijke soundbites die experts elkaar vrijwel allemaal lijken na te zeggen.' ⬤⬤⬤⬤ NRC Al decennialang is de Volksrepubliek China bezig aan een ongekende opmars.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 37,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving China na Mao

China-expert Frank Dikötter toont de ware identiteit van wereldmacht China


'Een werk dat [...] iedereen zou moeten lezen die zich wil wapenen tegen al te makkelijke soundbites die experts elkaar vrijwel allemaal lijken na te zeggen.' ⬤⬤⬤⬤ NRC


Al decennialang is de Volksrepubliek China bezig aan een ongekende opmars. Na het overlijden van Mao Zedong in 1976 raakte het land in een stroomversnelling op economisch gebied. Maar wat weten we nu echt over deze nieuwe grootmacht? Hoewel de economische groei onbetwistbaar is, blijkt veel informatie over de Chinese markt nog altijd onbetrouwbaar, incompleet of verdraaid.


In deze nieuwe geschiedenis duikt historicus Frank Dikötter in de historie van het land na de dood van Mao en schetst hij een verrassend nieuw beeld van China en zijn communistische partij. Waar China's opkomst jarenlang grenzeloos werd geacht, onthult Dikötter de scheurtjes in het economische systeem en de wankele balanceeract van het autoritaire bewind.


Over De culturele revolutie:
'Het beste boek over de moderne Chinese geschiedenis in jaren.' NRC


Over Mao’s massamoord:
'Een meesterlijke studie en een uiterst helder en meeslepend betoog.' Vrij Nederland


Frank Dikötter is sinds 2006 hoogleraar Humanistiek aan de universiteit van Hongkong. Voor die tijd was hij hoogleraar Moderne Chinese geschiedenis aan de universiteit van Londen. Hij schreef eerder een veelgeprezen trilogie over Mao en China, waarin hij een indringend beeld schetst van het Mao-tijdperk.


ISBN
9789000376889
Pagina's
464
Verschenen
NUR
686
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Moderne geschiedenis (1870-heden)