Boekhandel Douwes Den Haag

Persoonlijkheid en macht

Politieke leiders die het moderne Europa veranderden

Ian Kershaw

Persoonlijkheid en macht

Persoonlijkheid en macht

Politieke leiders die het moderne Europa veranderden

Persoonlijkheid en macht

 

Bestsellerauteur Ian Kershaw over het verband tussen persoonlijkheid en macht en de grootste Europese leiders van de 20e eeuw Europa’s twintigste eeuw was er een van rampspoed in de eerste helft en wederopbouw en herstel in de tweede.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 39,99

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Persoonlijkheid en macht

Bestsellerauteur Ian Kershaw over het verband tussen persoonlijkheid en macht en de grootste Europese leiders van de 20e eeuw


Europa’s twintigste eeuw was er een van rampspoed in de eerste helft en wederopbouw en herstel in de tweede. In Persoonlijkheid en macht onderzoekt Ian Kershaw in hoeverre Europa’s turbulente recente geschiedenis werd bepaald door de daden van politieke leiders. Vormden zij de eeuw, of werden ze er zelf door gevormd?


Aan de hand van de meest prominente politieke leiders uit deze periode bekijkt Kershaw hoe groot de rol van een individu is in het schrijven van de geschiedenis. En in een tijd van nieuwe 'sterke' politieke leiders als Poetin, Xi en Erdogan, is deze vraag opnieuw uiterst actueel. Aan bod komen: Lenin, Mussolini, Hitler, Stalin, Churchill, De Gaulle, Adenauer, Franco, Tito, Gorbatsjov, Thatcher en Kohl.


Over Een naoorlogse achtbaan:
'Geschiedenis van episch formaat […] Dit zou door iedereen gelezen moeten worden.' The New York Times


'Een naoorlogse achtbaan is een uitstekend vertaalde geschiedenis van naoorlogs Europa. Kershaw is een groot verteller.' NRC


Sir Ian Kershaw is een Brits historicus. Tot aan zijn pensioen doceerde hij als hoogleraar hedendaagse geschiedenis aan de universiteit van Sheffield. Eerder verschenen van hem een veelgeprezen tweedelige biografie van Hitler, Keerpunten, Tot de laatste man, Afdaling in de hel en De naoorlogse achtbaan. Zijn werk werd in meer dan twintig landen vertaald.


ISBN
9789000378067
Pagina's
528
Verschenen
NUR
686
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Moderne geschiedenis (1870-heden)