Boekhandel Douwes Den Haag

Veel, klein en curieus

De wereld van Antoni van Leeuwenhoek (1632-1723)

Geertje Dekkers

Veel, klein en curieus

Veel, klein en curieus

De wereld van Antoni van Leeuwenhoek (1632-1723)

Veel, klein en curieus

 

300 jaar na zijn dood is Antoni van Leeuwenhoek nog altijd invloedrijk Overal zag Antoni van Leeuwenhoek onvoorstelbaar kleine diertjes en deeltjes: in putwater, sperma, de inhoud van mee-eters en alles wat hij verder ook maar bekeek door zijn vernuftige zelfgebouwde microscopen.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 25,99


Beschrijving Veel, klein en curieus

300 jaar na zijn dood is Antoni van Leeuwenhoek nog altijd invloedrijk


Overal zag Antoni van Leeuwenhoek onvoorstelbaar kleine diertjes en deeltjes: in putwater, sperma, de inhoud van mee-eters en alles wat hij verder ook maar bekeek door zijn vernuftige zelfgebouwde microscopen. Zo opende hij in de zeventiende eeuw de deur naar een nieuwe wereld vol wezens en structuren die niemand ooit had gezien, en werd hij een gevierd onderzoeker.


Ook nu nog, drie eeuwen na zijn dood, oogst zijn werk bewondering. Maar tegelijkertijd klinkt een deel van zijn ideeën ons eigenaardig in de oren. Veel, klein en curieus vertelt hoe zijn slimme, wonderlijke en verbijsterende ideeën pasten in zijn tijd, en hoe Van Leeuwenhoek het natuuronderzoek een onverwachte richting in wees.


Geertje Dekkers is historicus en wetenschapsjournalist. Ze werkt onder andere voor de Universiteit Utrecht, Historisch Nieuwsblad, en de Volkskrant. Ze is al lang gefascineerd door onderzoekers die de afgelopen eeuwen nieuwe wegen insloegen en onbekende werelden blootlegden en schreef daarover eerder het boek Waanwijze lasterbende.


De pers over Waanwijze lasterbende:
'Veel van die wetenschappelijke ruzies werden uitgevochten aan de Universiteit Leiden. Dekkers beschrijft ze toegankelijk en met smaak.' Leidsch Dagblad


'Dit boek maakt op heldere en vermakelijke wijze duidelijk dat de zeventiende eeuw een revolutionaire eeuw was.' Maarten van Rossem


ISBN
9789000379828
Pagina's
216
Verschenen
NUR
681
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Historische biografieën