Boekhandel Douwes Den Haag

Mot en de metaalvissers

Sanne Rooseboom & Sophie Pluim

Mot en de metaalvissers

Mot en de metaalvissers

Mot en de metaalvissers

 

Winnaar Kinderboekwinkelprijs 2023De week waarin Mot een duikboot vond, begon redelijk normaal. Saai zelfs. Dat was niet zo gek. Er moest heel wat gebeuren voordat ze haar grote vondst zou doen. Ze had nog niet eens een magneet.Mot heet eigenlijk Vlinder.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 17,99


Beschrijving Mot en de metaalvissers

Winnaar Kinderboekwinkelprijs 2023

De week waarin Mot een duikboot vond, begon redelijk normaal. Saai zelfs. Dat was niet zo gek. Er moest heel wat gebeuren voordat ze haar grote vondst zou doen. Ze had nog niet eens een magneet.

Mot heet eigenlijk Vlinder. Maar zo noemt alleen haar moeder haar nog. Die wil het liefst een opgeruimd, luchtig kind in een jurkje. Mot is zo niet. Mot houdt van zwarte kleren en van de oude, rommelige stad waarin ze opgroeit. Uit opstandigheid koopt ze van haar spaargeld een magneet om mee te vissen in het oude kanaal. Ze vindt een kleine, roestige duikboot. Die duikboot is het begin van een groots avontuur, waarbij Mot de punk-acrobaten van De Werf ontmoet, ze het tegen een machtige miljardair opneemt en ze haar moeder beter leert kennen.

Mot en de metaalvissers is een origineel en betoverend verhaal, dat zich nét niet in onze wereld afspeelt. Over de rafelrandjes van een stad, over jezelf kunnen zijn en over roest. Heel veel roest.

‘Een tijdloos en universeel boek.’ juryrapport De Boon 2023 bij behalen shortlist de Boon

‘Een goed doortimmerd, fantasierijk avonturenverhaal.’ Joukje Akveld in Het Parool


ISBN
9789000381371
Pagina's
336
Verschenen
NUR
283
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Van Goor

Fictie 10 - 12 jaar