Boekhandel Douwes Den Haag

Het meisje dat vuur spuwt

Giulia Binando Melis

Het meisje dat vuur spuwt

Het meisje dat vuur spuwt

Het meisje dat vuur spuwt

 

Ontroerende roman over de kracht van je verbeeldingVroeger woonde de elfjarige Mina in een klein dorpje in Piemont bij haar vader, moeder, haar zevenjarige zusje Olivia, een morsige kat en een stel denkbeeldige paarden.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 18,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Het meisje dat vuur spuwt

Ontroerende roman over de kracht van je verbeelding

Vroeger woonde de elfjarige Mina in een klein dorpje in Piemont bij haar vader, moeder, haar zevenjarige zusje Olivia, een morsige kat en een stel denkbeeldige paarden. Maar nu ze kanker blijkt te hebben is het kinderziekenhuis in Turijn haar nieuwe thuis. Ze voelt zich te moe en te verward om vrienden te maken. Tot Lorenzo de afdeling op stormt. Hij is net zo oud als Mina en is boos en opstandig. Samen besluiten de twee om hun verbeelding te gebruiken als magisch wapen. Als draak. Als zwaard. Ze wagen het zelfs om met z’n tweeën uit het ziekenhuis te ontsnappen.

Terwijl Mina beter wordt en steeds vaker naar huis kan, gaat Lorenzo’s gezondheid razendsnel achteruit. Om afscheid van haar vriend te kunnen nemen, zal Mina iedereen voor de gek moeten houden en zich in nog een laatste avontuur moeten storten.

Het meisje dat vuur spuwt is een ontroerende jeugdroman voor de lezers van Anna Woltz, Ali Benjamin en John Green.
 


ISBN
9789000381715
Pagina's
320
Verschenen
NUR
283
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Van Goor

Fictie 10 - 12 jaar