Boekhandel Douwes Den Haag

Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken

Daniel Smith

Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken

Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken

Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken

 

De 50 meest invloedrijke boeken die de wereldgeschiedenis hebben veranderd Daniel Smith neemt ons mee op een historische excursie langs bekende en minder bekende boeken, zoals het Gilgamesj-epos – een van de oudste literaire werken van circa 2100 v.C.


Nog te verschijnen

€ 17,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken

De 50 meest invloedrijke boeken die de wereldgeschiedenis hebben veranderd


Daniel Smith neemt ons mee op een historische excursie langs bekende en minder bekende boeken, zoals het Gilgamesj-epos – een van de oudste literaire werken van circa 2100 v.C. –, de werken van Plato en Confucius, en de belangrijkste boeken van recentere auteurs, van William Shakespeare tot Stephen Hawking. Stuk voor stuk boeken die een product zijn van hun tijd en essentieel waren bij het vormen van onze wereld.


Een kleine wereldgeschiedenis in 50 boeken zal je helpen om al deze werken in hun context te plaatsen en zo duidelijk te maken hoe ze onze wereldgeschiedenis hebben gevormd. Ontdek de 50 meest invloedrijke boeken uit onze wereldgeschiedenis en hoe ze onze manier van denken hebben veranderd.


Daniel Smith heeft meer dan 30 boeken geschreven over onder andere Sherlock Holmes, Steve Jobs, politieke schandalen en de Tweede Wereldoorlog. Zijn boeken zijn vertaald in 25 talen. Hij is daarnaast redacteur bij The Statesman's Yearbook, een geopolitieke gids die al sinds 1864 wordt gepubliceerd en informatie geeft over de landen van de wereld.


ISBN
9789000381852
Pagina's
304
Verschijnt
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Geschiedenis