Boekhandel Douwes Den Haag

Moederstad

Jakarta, een familiegeschiedenis

Philip Dröge

Moederstad

Moederstad

Jakarta, een familiegeschiedenis

Moederstad

 

De biografie van de mooiste stad die Nederland nooit heeft gehad: Jakarta – nu voor maar €9,99! MEZZA BOEK VAN HET JAAR 2021 'Philip Dröge is het type verteller dat men zich als leraar geschiedenis zou wensen.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 9,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Moederstad

De biografie van de mooiste stad die Nederland nooit heeft gehad: Jakarta – nu voor maar €9,99!


MEZZA BOEK VAN HET JAAR 2021


'Philip Dröge is het type verteller dat men zich als leraar geschiedenis zou wensen. De brede blik, meeslepende verhalen, elk nieuw lesuur weer feest.' •••• NRC


In Moederstad gaat Philip Dröge in het moderne Jakarta op zoek naar sporen van het oude Batavia. Meer dan drie eeuwen lang woonden zijn voorouders in de stad, zo heeft hij ooit van zijn Indische opa gehoord. Maar wie waren ze? In wat voor stad leefden ze? Hoe is twintig procent Aziatisch DNA in hem terechtgekomen?


Tijdens een meeslepende zoektocht naar antwoorden legt hij de historie van de stad én zijn familiegeschiedenis bloot. Uit het verleden duiken de meest verrassende voorvaders en -moeders op. Een Duitse soldaat die aan het moorden slaat, een slavin van Soembawa, een Hollandse haremhouder en een Chinese vrouw met erg lange oorlellen. Samen vertellen ze het verhaal van een metropool in wording.


Moederstad is de intieme biografie van de mooiste stad die Nederland nooit heeft gehad. Het is een kroniek over dik drie eeuwen liefde, geweld, slavernij, seks, onderdrukking en hoop.


Beluister nu ook de Zoeken naar boeken-podcast waarin auteur Philip Dröge vertelt over Moederstad.


De pers over Moederstad:
'Het boek heeft alles wat het tot een good read maakt. Een persoonlijke familiegeschiedenis gekoppeld aan de biografie van Jakarta. En Philip Dröge schrijft op zo’n manier, dat je je ter plekke in de hitte van Indonesië waant.' Mezza


'Het levert een met veel raffinement gecomponeerd verhaal op met pareltjes van zinnen.' Trouw


'Een fascinerend verhaal, verteld met flair en fijnzinnige ironie.' Historisch Nieuwsblad


Philip Dröge is schrijver, columnist en onderzoeksjournalist. Naast zijn boeken schreef hij de korte verhalen Barbarenzaken en De Republiek Groningen. Zijn boeken zijn vertaald in het Duits en Italiaans, en werden genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs en de Libris Geschiedenis Prijs. 


ISBN
9789000384648
Pagina's
448
Verschenen
NUR
320
Druk
7
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Literaire non-fictie