Boekhandel Douwes Den Haag

Het afkowobo van Marie Claire

Een onmisbare essential

Lot Mulder & De haarclip van Marie Claire

Het afkowobo van Marie Claire

Het afkowobo van Marie Claire

Een onmisbare essential

Het afkowobo van Marie Claire

 

Een onmisbaar naslagwerk voor de Marie Claire's arrivées, de Marie Claire’s in opleiding, en hun naasten. Van de Instagramaccounts rondom een bepaalde subcultuur die in de coronazomer van 2020 als paddenstoelen uit de grond kwamen, is er één met trots blijven staan: De Haarclip van Marie Claire.


Nog te verschijnen

€ 14,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Het afkowobo van Marie Claire

Een onmisbaar naslagwerk voor de Marie Claire's arrivées, de Marie Claire’s in opleiding, en hun naasten.


Van de Instagramaccounts rondom een bepaalde subcultuur die in de coronazomer van 2020 als paddenstoelen uit de grond kwamen, is er één met trots blijven staan: De Haarclip van Marie Claire. Deze Instafamous haarclip, Lot Mulder, zorgt voor verwarring bij de leek maar voor herkenning bij de randstedelijke twintiger, mede dankzij het veelvuldig gebruik van afkortingen. Dus waar vorig najaar een Scheurka (Scheurkalender) uit de lucht kwam vallen, komt er dit jaar een nieuwe essential voor de MC’s (Marie Claire’s) uit: Het Afkowobo van Marie Claire!


Want edp (eerlie de peerlie)? Welke zichzelf respecterende MC wil dit collector’s item niet nonchi tussen haar studieboeken zien shinen? Dit Afkowobo is niet alleen bedoeld voor de jongere geni (generatie) maar ook voor de OG’s (Oude Garde) die nog wel wat bij kunnen leren! Alle afko’s die elke stuko (studentikoze) MC ooit nodig zou kunnen hebben staan erin. Marie Claire’s bloed, zweet en zelfbruinertranen zijn verwerkt in dit unieke naslagwerk.


Maak een onuitwisbare indruk door ’m sponti (spontaan) cadeau te doen aan je VVV’tje (vriendinnetje van vroeger), quarrel (kwaliteitsscharrel), hg (huisgenoot) of jezelf natuurlijk. Hdp (heerlie de peerlie)! Veel plezier met het Gesale (gezellig samen lezen)!


Incl. gloednieuwe, uitneembare MC-quotes om de woka of baka mee op te fleuren.


Lot Mulder (Leiden, 2001) is de drijvende kracht achter het succesvolle Instagramaccount @dehaarclipvanmarieclaire, dat binnen no-time uitgroeide tot een herkenbaar fenomeen. Ze won in 2021 The Best Social Award in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’, runde een succesvolle podcast (De ClipCast) en bracht De scheurkalender van Marie Claire 2022 uit bij Spectrum. Lot woont samen met haar vriendin in Amsterdam-West, waar ze haar inspiratie opdoet op de terrassen tussen haar mede MC’s.


ISBN
9789000386130
Pagina's
168
Verschijnt
NUR
450
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Wonen en Lifestyle