Boekhandel Douwes Den Haag

De geopolitieke tragedie

De rol van angst, macht en het noodlot op het wereldtoneel

Robert D. Kaplan

De geopolitieke tragedie

De geopolitieke tragedie

De rol van angst, macht en het noodlot op het wereldtoneel

De geopolitieke tragedie

 

De internationale politiek door de lens van de klassieke en de moderne tragedie 'Als er één actueel boek is dat degenen die over oorlog en vrede beslissen zouden moeten lezen, is dit het.' The New Statesman Tragedie is de essentie van geopolitiek.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 22,99


Beschrijving De geopolitieke tragedie

De internationale politiek door de lens van de klassieke en de moderne tragedie


'Als er één actueel boek is dat degenen die over oorlog en vrede beslissen zouden moeten lezen, is dit het.' The New Statesman


Tragedie is de essentie van geopolitiek. Die conclusie trok Robert Kaplan gedurende zijn jarenlange carrière als verslaggever en analist van oorlogen, revoluties en internationale betrekkingen in Europa, het Midden-Oosten en Oost-Azië. De grootste dilemma’s uit de internationale politiek komen volgens Kaplan niet voort uit de strijd van goed versus kwaad, maar uit die van goed versus goed. Op het wereldtoneel blijken keuzes nooit zwart-wit en kan elk besluit zwaarwegende consequenties hebben die resoneren tot ver voorbij de hoofdrolspelers.


In De geopolitieke tragedie verkent Kaplan centrale thema’s uit de internationale politiek – orde, wanorde, rebellie, ambitie, geweld en macht – door de lens van de tragedie. Aan de hand van het werk van de oude Grieken, Shakespeare, Duitse filosofen en moderne tragedieschrijvers onderzoekt hij hoe de menselijke drama’s, conflicten en dilemma’s die zij uitdiepten weerklinken in de internationale politiek. Kaplan toont aan dat de soms eeuwenoude werken niettemin wijze lessen bevatten voor de hedendaagse wereldpolitiek.


Robert D. Kaplan schreef meer dan twintig boeken over buitenlandse politiek en reizen, waaronder Moesson, Balkanschimmen en De Adriatische zee, waarvan wereldwijd vertalingen zijn verschenen. In Nederland en België zijn er in totaal meer dan 100.000 exemplaren van zijn boeken verkocht. Hij is voorzitter van de afdeling Geopolitiek bij het Foreign Policy Research Institute en Senior Advisor bij Eurasia Group. Hij werd twee keer opgenomen in de Top 100 Global Thinkers van Foreign Policy.


Over De geopolitieke tragedie:


'Dit zeldzame, elegant geschreven en aangrijpende boek bevat meer wijsheid dan welke hoogdravende studie over politieke wetenschappen dan ook. Als er één actueel boek is dat degenen die over oorlog en vrede beslissen zouden moeten lezen, is dit het.' The New Statesman


'De geopolitieke tragedie verkent op briljante wijze de impact van conflicten en transformaties gedurende verschillende historische periodes op de mens.' Henry A. Kissinger


'Robert Kaplan combineert zijn kennis van de klassieken met vier decennia eigen ervaring met oorlogen. Hij laat zien dat tragedie geen fatalisme of wanhoop is, maar begrip. Een prachtig doordacht essay.’ Joseph Nye, auteur van Do Morals Matter?


ISBN
9789000386154
Pagina's
176
Verschenen
NUR
697
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen