Boekhandel Douwes Den Haag

Een kleine wereldgeschiedenis in 50 leugens

Natasha Tidd

Een kleine wereldgeschiedenis in 50 leugens

Een kleine wereldgeschiedenis in 50 leugens

Een kleine wereldgeschiedenis in 50 leugens

 

Een wereldgeschiedenis aan de hand van de vijftig meest invloedrijke leugens Hoe hebben leugens onze geschiedenis beïnvloed? Historicus Natasha Tidd neemt ons mee naar het verleden en biedt ons een nieuw perspectief op de wereldgeschiedenis aan de hand van vijftig grote leugens.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 19,99


Beschrijving Een kleine wereldgeschiedenis in 50 leugens

Een wereldgeschiedenis aan de hand van de vijftig meest invloedrijke leugens


Hoe hebben leugens onze geschiedenis beïnvloed? Historicus Natasha Tidd neemt ons mee naar het verleden en biedt ons een nieuw perspectief op de wereldgeschiedenis aan de hand van vijftig grote leugens. Van de verhullingen die leidden tot de ramp in Tsjernobyl en Julius Caesars bedrieglijke pr-machine tot vervalsingen die eeuwenlange conflicten en overheersing veroorzaakten; geen leugen blijft onbesproken.


In Een kleine wereldgeschiedenis in 50 leugens toont Natasha Tidd de invloed van de verborgen geschiedenis en laat ze zien dat de waarheid vaak merkwaardiger is dan de leugen zelf. Ze onderzoekt hoe fictie in feit kan veranderen en werpt een diepgaande blik op hoe historische leugens nog steeds ons leven beïnvloeden. Een origineel geschiedwerk dat je anders laat kijken naar de wereldgeschiedenis zoals we haar kennen.


Natasha Tidd is schrijver, onderzoeker, consultant en historicus gespecialiseerd in onbesproken geschiedenis, mentale gezondheid en gender. Op haar eigen website www.fyeahhistory.com wijdt ze zich aan het opgraven van bijzondere geschiedenisverhalen.


ISBN
9789000387908
Pagina's
368
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Geschiedenis