Boekhandel Douwes Den Haag

Johnny Cash: The Life in Lyrics

Nederlandse editie

Mark Stielper & Johnny Cash

Johnny Cash: The Life in Lyrics

Johnny Cash: The Life in Lyrics

Nederlandse editie

Johnny Cash: The Life in Lyrics

 

De verhalen achter de 125 belangrijkste nummers van Johnny Cash "Johnny Cash: The Life In Lyrics is een heerlijk, prachtig opgemaakt boek. Robuust. Stevig. Imponerend. [...] Voor de muziekliefhebber het koffietafelboek der koffietafelboeken.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 49,99


Beschrijving Johnny Cash: The Life in Lyrics

De verhalen achter de 125 belangrijkste nummers van Johnny Cash


"Johnny Cash: The Life In Lyrics is een heerlijk, prachtig opgemaakt boek. Robuust. Stevig. Imponerend. [...] Voor de muziekliefhebber het koffietafelboek der koffietafelboeken. Een boek met meerwaarde." OOR


Dit jaar is het twintig jaar geleden dat Johnny Cash overleed. Johnny Cash: The Life in Lyrics vertelt het bijzondere en roerige levensverhaal van The Man in Black aan de hand van zijn muziek.


In samenwerking met zijn nabestaanden, onder wie zijn zoon John Carter Cash, is een selectie gemaakt van de 125 belangrijkste nummers uit Cash’ jarenlange carrière. De achtergrondverhalen, bijdrages van vrienden en familie en vele nooit eerder vertoonde foto’s vertellen samen het ultieme verhaal van een van de grootste countryartiesten aller tijden. Van zijn zware jeugd op het platteland van Arkansas en zijn prille begin als muzikant bij Sun Records tot zijn hoogtijdagen in de jaren zestig, zijn levenslange gevecht tegen verslaving en zijn comeback in de laatste jaren van zijn leven.


Dit boek is de eerste officiële verzameling van Cash’ songteksten en is een absolute must-have voor muziekliefhebbers.


Samensteller Mark Stielper schrijft al bijna veertig jaar over het leven en werk van Johnny Cash. Hij heeft bijgedragen aan meerdere biografieën, documentaires en tentoonstellingen over The Man in Black. Hij werd door Cash omschreven als ‘zijn vriend de familiehistoricus, [die] meer over mij weet dan ikzelf’.


ISBN
9789000387953
Pagina's
384
Verschenen
NUR
660
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum

Muziek