Boekhandel Douwes Den Haag

Boudewijn de Groot oeuvreboek

De verhalen van alle liedjes

Boudewijn de Groot & Peter Voskuil

Boudewijn de Groot oeuvreboek

Boudewijn de Groot oeuvreboek

De verhalen van alle liedjes

Boudewijn de Groot oeuvreboek

 

Het complete, allesomvattende boek over elk liedje van Boudewijn de Groot Testament, Het land van Maas en Waal, Verdronken vlinder, Prikkebeen, Als de rook om je hoofd is verdwenen, Jimmy en Avond, maar ook Pastorale, Malle Babbe en Annabel: het oeuvre van Boudewijn de Groot is rijk en strekt zich uit over zeven decennia.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 69,99


Beschrijving Boudewijn de Groot oeuvreboek

Het complete, allesomvattende boek over elk liedje van Boudewijn de Groot


Testament, Het land van Maas en Waal, Verdronken vlinder, Prikkebeen, Als de rook om je hoofd is verdwenen, Jimmy en Avond, maar ook Pastorale, Malle Babbe en Annabel: het oeuvre van Boudewijn de Groot is rijk en strekt zich uit over zeven decennia.


Aan de vooravond van zijn tachtigste levensjaar sprak Boudewijn de Groot vele tientallen uren met muziekjournalist Peter Voskuil. Ze luisterden elk officieel uitgebracht liedje terug waar hij als artiest, songwriter, producer of gastmuzikant bij betrokken was. Album voor album, liedje voor liedje, noot voor noot.


Dit zijn de verhalen achter al zijn liedjes. Aangevuld met historische documenten en zeldzame, niet eerder gepubliceerde fotografie uit tal van archieven (waaronder ook dat van hemzelf) is dit het ultieme, geautoriseerde standaardwerk over zijn carrière.


‘Boudewijn was in Nederland in zijn eentje The Beatles, Dylan en Neil Young tegelijk.’ Peter Voskuil


‘Ook als ik geen fan was, zou ik dit boek willen lezen.’ Boudewijn de Groot


Peter Voskuil geldt sinds de verschijning van zijn vijf kilo zware boek Dutch Mountains als een autoriteit op het gebied van de Nederlandse pophistorie. Eerder schreef hij al de biografie van Lennaert Nijgh.


ISBN
9789000388882
Pagina's
528
Verschenen
NUR
660
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Spectrum