Boekhandel Douwes Den Haag

Learning Histories

Vat krijgen op je organisatiecultuur

Rik Peters

Learning Histories

Learning Histories

Vat krijgen op je organisatiecultuur

Learning Histories

 

• Theorie van de lerende organisatie, aangevuld met inzichten uit de geschiedenis, ontwikkelingspsychologie en systeemtheorie; • leren hoe je historisch inzicht gebruikt om jezelf en je organisatie te veranderen; • theorie en praktijk worden aan de hand van vele voorbeelden uit de praktijk geïllustreerd.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,95


Beschrijving Learning Histories

• Theorie van de lerende organisatie, aangevuld met inzichten uit de geschiedenis, ontwikkelingspsychologie en
systeemtheorie;
• leren hoe je historisch inzicht gebruikt om jezelf en je organisatie te veranderen;
• theorie en praktijk worden aan de hand van vele voorbeelden uit de praktijk geïllustreerd.

Dit nieuwe boek Learning Histories laat zien hoe je historisch inzicht gebruikt om jezelf en je organisatie te veranderen. Auteur Rik Peters wisselt theorie van de lerende organisatie af met inzichten uit de geschiedenis, ontwikkelingspsychologie en systeemtheorie. Daarnaast ondersteunen vele aansprekende praktijkvoorbeelden de behandelde theorie.
Het boek is geschreven voor CEO’s, bestuurders, managers, HR-adviseurs, voor docenten en studenten in het hoger onderwijs en verder voor iedereen die met een historische blik kijkt naar organisaties, cultuur en de wereld.

Learning Histories gaat in op prangende vragen als:

• Wat is organisatiecultuur? Iedereen heeft het erover, maar niemand weet precies wat het is.
• Wat is de functie van organisatiecultuur? Sommigen vinden dat organisatiecultuur weinig bijdraagt aan de organisatie, anderen denken dat het bepalend is voor de resultaten.
• Zijn er methodes om de organisatiecultuur in kaart te brengen? Organisatiecultuur heeft iets ongrijpbaars, vooral voor mensen binnen de organisatie. Hoe kun je cultuur zichtbaar maken?
• Is organisatiecultuur te veranderen? Kunnen organisaties hun cultuur vorm geven, of is ze niet te beïnvloeden?
• Wat betekent organisatiecultuur voor het leiderschap? Moeten leiders zich ermee bemoeien of moeten ze de cultuur vooral met rust laten?


Doelgroep
Learning Histories is onderdeel van de Noordhoff Business-reeks, bedoeld voor professionals. Maar deze titel kan ook worden ingezet in de hoofdfase van management- en bedrijfskundige opleidingen.

Over de auteur
Rik Peters werkt als universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen, faculteit Letteren. Zijn expertise is leergeschiedenis en retorica. Tot 2008 werkte Rik als consultant, trainer en discussieleider bij tal van organisaties in zowel de publieke als private sfeer.


ISBN
9789001011888
Pagina's
364
Verschenen
NUR
801
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Noordhoff

Management algemeen